15
Σαβ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Απόφαση Δ.Σ. του Φ.Σ. Κιλκίς για την επιβολή clawback στα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα

Φ.Σ. Κιλκίς
Typography

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς - Αρ. Πρ. 15/11-06-2021 - Θέμα: Απόφαση του Δ.Σ. για την επιβολή clawback στα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα

Προς: Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Κοιν: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Χώρας

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς στη συνεδρίαση της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021, έθεσε προς συζήτηση το θέμα της εισήγησης της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στο Υπουργείο Υγείας για αλλαγή του νόμου που αφορά την επιβολή clawback σε παρόχους για τη χορήγηση των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, με το ενδεχόμενο να αφορά και τα Φαρμακεία.

Όπως για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έτσι και για το Φ.Σ. Κιλκίς, το ενδεχόμενο αλλαγής νόμου που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Αναμένοντας τις συναντήσεις του ΠΦΣ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την παροχή διευκρινίσεων στο συγκεκριμένο θέμα, είμαστε σε ετοιμότητα εφόσον δεν βρεθεί λύση, να στηρίξουμε τον ΠΦΣ στην καταγγελία της Σύμβασης των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του Οργανισμού και να προβούμε από την 1η Ιουλίου 2021 σε επ' αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

 

Το Δ.Σ του ΦΣΚ

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.