23
Τετ, Σεπ

luxurius

repel

Θέμα

Οδηγίες, εγκύκλιοι, νομοθεσία και σχετικά άρθρα σχετικά με την εκτέλεση παραπεμπτικών διαβητολογικού υλικού.

Παραπεμπτικά αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να γράφουν όλοι οι Ιατροί συμβεβλημένοι και μη, ποσότητες ανάλογα με τις προβλεπόμενες (δείτε παρακάτω το σχετικό άρθρο με τους πίνακες), έχουν ισχύ 10 ημέρες εντός των οποίων πρέπει να εκτελεστούν από τα φαρμακεία!

 Οδηγίες για τα εμβόλια και την συνταγογράφησή τους σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού και του ΕΟΠΥΥ.

Οδηγίες, εγκύκλιοι, νομοθεσία πίνακες και σχετικά άρθρα που αφορούν τη συνταγογράφιση ναρκωτικών φαρμάκων και ουσιών, ποια χρειάζονται Ειδική Συνταγή Ναρκωτικών.

Οδηγίες εγκύκλιοι, νομοθεσία, βασικοί κανόμες και σχετικά άρθρα για τις τις συνταγές ιατρών που γίνονται δεκτές, τις δυνατότητες συνταγογράφησης που έχουν ανάλογα της ειδικότητας τους περιληπτικές οδηγίες εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ.

Για την διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής (εκτός αναλωσίμων Σ/Δ) διαβάστε την σχετική Αρ. Πρωτ. 31596/12-07-2012 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ.

Κατάθεση Συνταγών Φαρμακείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.πρ. οικ.38425/31-10-14 όπως τροποποιήθηκε με την Αρ. Πρ. ΔΒ4Ζ/οικ.23445/26-08-2020, καθώς και από την συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε 31-10-18 μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ καθώς και την επέκταση της για την παροχή υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικών προΐόντων και διαιτητικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής 02-01-2017 η διαδικασία υποβολής λογαριασμών των φαρμακείων θα γίνεται σύμφωνα με τα απλά βήματα περιγράφουμε παρακάτω.

Κάθε φαρμακείο κατά την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ (αρχικής ή μετά από μεταβολές) θα πρέπει να έχει κάνει υποχρεωτικά εγγραφή στο σάιτ του ΚΜΕΣ-ΕΟΠΥΥ και να υποβάλει μαζί με τα δικαιολογητικά και τη "ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΕΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ".

Από την πρώτη υποβολή δαπάνης συνταγών Σεπτεμβρίου 2020 (1/10/2020) κάθε φαρμακείο θα πρέπει με Υπεύθυνη Δήλωση να δηλώσει αν Δεν Διαθέτει λογισμικό μηχανογραφικής εξυπηρέτησης φαρμακείου

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.