12
Τετ, Δεκ

Θέμα

Οδηγίες, εγκύκλιοι, νομοθεσία και σχετικά άρθρα σχετικά με την εκτέλεση παραπεμπτικών διαβητολογικού υλικού.

Παραπεμπτικά αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να γράφουν όλοι οι Ιατροί συμβεβλημένοι και μη, ποσότητες ανάλογα με τις προβλεπόμενες (δείτε παρακάτω το σχετικό άρθρο με τους πίνακες), έχουν ισχύ 10 ημέρες εντός των οποίων πρέπει να εκτελεστούν από τα φαρμακεία!

 Οδηγίες για τα εμβόλια και την συνταγογράφησή τους σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού και του ΕΟΠΥΥ.

Οδηγίες, εγκύκλιοι, νομοθεσία πίνακες και σχετικά άρθρα που αφορούν τη συνταγογράφιση ναρκωτικών φαρμάκων και ουσιών, ποια χρειάζονται συνοδευτικά κόκκινη μονόγραμμη ή δίγραμμη συνταγή.

Οδηγίες εγκύκλιοι, νομοθεσία, βασικοί κανόμες και σχετικά άρθρα για τις τις συνταγές ιατρών που γίνονται δεκτές, τις δυνατότητες συνταγογράφησης που έχουν ανάλογα της ειδικότητας τους περιληπτικές οδηγίες εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ.

Για την διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής (εκτός αναλωσίμων Σ/Δ) διαβάστε την σχετική Αρ. Πρωτ. 31596/12-07-2012 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ.

Οδηγίες, εγκύκλιοι, νομοθεσία και σχετικά άρθρα για τον τρόπο διαχείρισης των συνταγών που περιέχουν Φάρμακα Αιμοκάθαρσης Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας (ΧΝΑ).

Συνταγές με φάρμακα που χορηγούνται ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της αιμοκάθαρσης ΧΝΑ συνολικής αξίας >50€ θα εκτελούνται από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (ή από τα Φαρμακεία των Ιδιωτικών Κλινικών με περισσότερες των 60 κλινών που διαθέτουν Φαρμακείο):

Κατάθεση Συνταγών Φαρμακείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.πρ. οικ.38425/31-10-14 καθώς και από την νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε 31-10-14 μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ και και επέκταση της για την παροχή υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικών προΐόντων και διαιτητικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής 02-01-2017, τροποποιείται η διαδικασία υποβολής λογαριασμών των φαρμακείων την οποία συνοπτικά και με απλά βήματα περιγράφουμε παρακάτω και η οποία διαφέρει σε ορισμένες λεπτομέρειες από την αυτή που ακολουθούσαμε μέχρι τώρα .

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.