17
Τετ, Ιουλ

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Οι αριθμοί E είναι κώδικες για τις πρόσθετες ουσίες τροφίμων και έχουν θεσμοθετηθεί από την ευρωπαική ένωση για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιά πρόσθετα περιλαμβάνουν οι συσκευασμένες τροφές που καταναλώνουν.

Με κάλυψη από τα ασφαλιστικά Ταμεία θα χορηγείται το εμβόλιο κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Επισκόπηση του ρόλου & της συμβολής του φαρμακοποιού στον αντιγριπικό εμβολιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο & στην Ελλάδα - 2018 - Επιμέλεια – οργάνωση:Κώστας Βαρδιάμπασης πρόεδρος Φ.Σ.Ρεθύμνου - Συμμετοχή:Ελισάβετ Δερβενιωτάκη πρόεδρος Φ.Σ. Κοζάνης

Η αλόη είναι το αρχαιότερο φυτό που μελέτησε ο άνθρωπος, καθώς και το πιο χρησιμοποιημένο στην θεραπευτική διαχρονικά.

Το Cranberry είναι ένα βότανο με επιστημονική ονομασία Vaccinum oxycoccos (Βακκίνιο το οξύκοκκο). Φύεται στο βόρειο ημισφαίριο στην Ευρώπη, στην Ασία και Αμερική. Ονομάζεται ευρέως Βακκίνιο ή κράμπερι.

Η χρήση φυσικών προϊόντων για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και ασθενειών ήταν η θεραπευτική πρακτική από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος. Με την ανάπτυξη της φαρμακευτικής χημείας και τεχνολογίας τα φυσικά προϊόντα αντικαταστάθηκαν από συνθετικές φόρμουλες που παράγονταν στο εργαστήριο.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για φυσικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας είναι η τάση της εποχής. Στις μέρες μας οι άνθρωποι επιδιώκουν να ζουν καλύτερα εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο βαθμό τις σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Εξέχουσα θέση στα φαρμακευτικά φυτά που χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική, έχει το γαϊδουράγκαθο.

Το γαϊδουράγκαθο ή milk thistle (μιλκ θήσλ) έχει το επιστημονικό όνομα “Silybum marianum" και ανήκει στην οικογένεια Asteraceae (Compositae). Είναι μια πόα, που είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τη δράση της σε υπατικές παθήσεις.

Τα φαρμακευτικά φυτά χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική από τα αρχαία χρόνια. Τα βότανα αποτελούσαν την κύρια πηγή συστατικών για την παρασκευή ιαμάτων για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Στην εποχή μας, όπου οι ρυθμοί ζωής είναι έντονοι, η διατροφή μας μη ισορροπημένη και το άγχος μέρος της καθημερινότητας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου.

Η επιστημονική εξέλιξη στον χώρο της ιατρικής και της φαρμακευτικής ανέδειξε την σπουδαιότητα της διατροφής, και ειδικότερα των θεραπευτικών συστατικών στην πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία ασθενειών καθώς στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ανθρώπων με προβλήματα υγείας.

Οι άνθρωποι κατέφευγαν ανέκαθεν στη φύση για να βρουν τα φάρμακά τους, είτε παρατηρώντας τα ζώα, είτε εξερευνώντας οι ίδιοι τις θεραπευτικές ή τοξικές ιδιότητες του φυτικού βασιλείου. Επιπλέον, είναι πολλά τα είδη φυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί για τις αρωματικές τους ιδιότητες, χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχουν.

ΜΗ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΦΑΡΜΑΚΑ (NSAIDs: Non Steroidal Anti-Inflammatory Drugs)

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά είχαν μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή όλων των λαών και όλων των εποχών. Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ήταν γνωστές από τους αρχαίους χρόνους.

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.