15
Σαβ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης αναλωσίμων υλικών

Φ.Σ. Κιλκίς
Typography

Δελτίο Τύπου - Κιλκίς, 27-7-2017

Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Κιλκίς που συνήλθε στις 26-07-2017, αποφάσισε ομόφωνα την επ΄αόριστο αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης αναλωσίμων υλικών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπως αυτά αναφέρονται στην από 02-01-2017 σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ.

Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου για τον συντονισμό με τις συλλογικές αποφάσεις και δράσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και των άλλων Φαρμακευτικών Συλλόγων,  όπως δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες και με ορίζοντα εφαρμογής την 1η Αυγούστου, εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας.  

Απαιτώντας άμεσα:

1. Τον επανακαθορισμό των λιανικών τιμών αποζημίωσης αναλωσίμων Σακχαρώδη Διαβήτη η την δυνατότητα απαίτησης διαφοράς τιμής από τον ασφαλισμένο όταν οι τιμές που έχουν οριστεί δεν προσδίδουν το νόμιμο μικτό κέρδος. Σημειώνουμε ότι ο ΦΕΚ Β’ 2181/2017 έρχεται σε ευθεία αντίφαση και αποτελεί εξαναγκασμό σε παράνομη πράξη, ως προς το το άρθρο 24 του ν2941/2001 που απαγορεύει την πώληση κάτω του κόστους, η οποία αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

2. Άμεση εναρμόνιση του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια των συμβατικών του υποχρεώσεων για εξόφληση των αναλωσίμων υλικών έως 90 ημέρες και ταχεία εκτόνωση της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα φαρμακεία λόγω της καθυστέρησης εξόφλησης από τον Ιανουάριο 2017 έως και σήμερα με καθορισμό ενιαίας ημερομηνίας πληρωμής.

3. Διαμόρφωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του eΔΑΠΥ με άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στην διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων αποτρέποντας την παραγωγή αντισυμβατικών γνωματεύσεων από το ίδιο το ηλεκτρονικό εργαλείο του οργανισμού.

4. Υλοποίηση των προφορικών υποσχέσεων για γρήγορη και τυπική διαικπεραίωση του ελέγχου των γνωματεύσεων του πρώτου πενταμήνου μιας και τα οποιαδήποτε λάθη, είναι απόρροια της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σαφείς οδηγίες στις τοπικές ΠΕΔΙ για την μη επιμονή στο γράμμα του νόμου και αποδοχή υπεύθυνων δηλώσεων των φαρμακοποιών και μόνον, εφ όλων των περιπτώσεων, μιας και οι συνταγές χορηγήθηκαν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης του ταμείου. Επιτάχυνση στη διαχείριση όλων των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί και εκτόνωση τις ασφυξίας στη διεκπεραίωση της εκκαθάρισης με χαρακτηρισμό ως «ιάσιμων» όλων των περιπτώσεων περικοπών.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.