16
Κυρ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Έκδοση ΚΥΑ για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε φαρμακεία προς περιορισμό της διασποράς του Covid-19

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 1690/18-05-2020 - Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας - Θέμα: «Έκδοση Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε φαρμακεία και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν Δ1α/ΓΠ.οικ. 30612/2020 ΚΥΑ «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (ΦΕΚ Β΄ 1869/17.5.2020, επισυνάπτεται), σύμφωνα με το άρθρο 1 (Κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων) της οποίας ορίζεται ότι:

«1. Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, των ακόλουθων αποστάσεων:

Άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία όπως …φαρμακεία:

  • Υποχρεωτική η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.
  • Διασφάλιση του μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε (5) ατόμων.

2. Στους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων πάσης φύσεως που παραμένουν σε λειτουργία, τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των εργαζομένων».

Στο δε άρθρο 2 της ΚΥΑ αναφέρονται οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση παράβασης των κανόνων λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 18 η εν λόγω ΚΥΑ ισχύει από τις 18 Μαΐου 2020 έως τις 24 Μαΐου 2020.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς             Κωνσταντίνος Κούβαρης


ΦΕΚ Β΄ 1869/17.5.2020

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.