17
Τετ, Ιουλ
28 Νέα Άρθρα

Διευκρινίσεις ΠΦΣ για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής για τα φαρμακεία

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αρ. Πρωτ. 4692/20-11-2020 - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ένα από τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ενημέρωση, είναι όταν μια επιχείρηση έχει δευτερεύουσα δραστηριότητα που ανήκει στους πληττόμενους ΚΑΔ και η δραστηριότητα αυτή δημιουργεί υψηλότερο τζίρο από την πρώτη δραστηριότητα (με βάση οικονομικά στοιχεία του 2019), τότε χωρίς άλλο κριτήριο η επιχείρηση αυτή τεκμαίρεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και εντάσσεται στη στήριξη της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση ,όσον αφορά στα φαρμακεία, ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Ο ΚΑΔ πώλησης καλλυντικών από φαρμακεία είναι ο 47.75.76, ο οποίος ανήκει στους πληττόμενους ΚΑΔ. Για να θεωρηθεί μια επιχείρηση φαρμακείου πληττόμενη, θα πρέπει ο δευτερεύον ΚΑΔ, όπως π.χ των καλλυντικών (ΚΑΔ 47.75.76), που διακινούνται αποκλειστικά από τον πάγκο των φαρμακείων, να είναι μεγαλύτερος από τον κύριο ΚΑΔ πώλησης φαρμάκων.
  2. Ο ΚΑΔ ηλεκτρονικού εμπορίου για λιανικές πωλήσεις είναι ο 47.91 και πιο συγκεκριμένα για καλλυντικά είναι ο 47.91.76, ο οποίος δεν ανήκει στους πληττόμενους, όπως και όλοι οι ΚΑΔ διακίνησης προϊόντων από τα e-shop.

Επομένως η ρύθμιση αυτή δεν αφορά τα φαρμακεία που έχουν e-shop γιατί δεν συνυπολογίζονται οι ηλεκτρονικές τους πωλήσεις.

 

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς          Σεραφείμ Ζήκας

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.