18
Πεμ, Ιουλ
27 Νέα Άρθρα

Ενημέρωση για την παράταση εκτέλεσης και διαδικασίας επανέκδοσης συνταγών και τις σφραγίδες από δημόσιες δομές

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αρ. Πρωτ. 1705/06-04-2021 - Θέμα: «Παράταση εκτέλεσης και διαδικασίας επανέκδοσης συνταγών, ενημέρωση για τις σφραγίδες από δημόσιες δομές»

Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους τη Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνταγές οι οποίες έληξαν ή θα λήξουν εντός του Απριλίου, όπως και οι συνταγές του Μαΐου και του Ιουνίου, πήραν παράταση και εκτελούνται έως τις 30 Ιουνίου 2021, βάσει του Ν.4790/2021 του ΦΕΚ 48/Α/31.03.2021.

Ήδη το σύστημα έχει ανοίξει για τις συνταγές του Απριλίου. Επίσης, βάσει του άρθρου 36 του ιδίου νόμου, "η ισχύς του άρθρου εικοστού τρίτου του ν. 4737/2020 (Α΄ 204), ως προς τη διαδικασία επανέκδοσης συνταγών στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και έγκρισης φαρμάκων μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης, παρατείνεται από τη λήξη της έως την 30ή.6.2021." Ακόμη, μέχρι τις 30.06.2021 "επί σκοπώ διευκόλυνσης των ασθενών και αποφυγής άσκοπης μετακινήσεώς τους και για όσο ισχύουν τα προληπτικά μέτρα, δεν απαιτείται να φέρουν οι συνταγές σφραγίδα του νοσοκομείου (Κρατικού ή Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού), σφραγίδα της Κλινικής ή των εξωτερικών ιατρείων αυτών, καθώς και σφραγίδα της μονάδας υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. (Κέντρου Υγείας, Περιφερειακού Ιατρείου κλπ.)".

Με Εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς                    Σεραφείμ Ζήκας

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.