15
Σαβ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

ΠΦΣ: 24ωρη πανελλαδική απεργία των φαρμακείων 15-7-2015

Π.Φ.Σ.
Typography

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης  για την ερχομένη Τετάρτη 15 Ιουλίου αποφάσισε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν  στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρούν:

· τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις,

· την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό

· και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν .

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών .

· Είναι περίεργο να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία.

· Είναι τουλάχιστον ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς  και των ακριτικών περιοχών.

· Είναι απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός  και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.

Την ημέρα της απεργίαs θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.