17
Τετ, Ιουλ
28 Νέα Άρθρα

Αλλαγή στον τρόπο διάθεσης του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος TRAMAL - tramadol HCl

Λοιποί Φορείς Υγείας
Typography

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι το Tramal πλέον συνταγογραφείται σε συνταγολόγιο με μονή κόκκινη γραμμή, χωρίς θεώρηση από τη Νομαρχία ή περιορισμούς στην ποσότητα ανά συνταγή.

Στο ΦΕΚ 1124/Β/18-6-2008 δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά της φαρμακευτικής ουσίας ΤΡΑΜΑΔΟΛΗ από τον Πίνακα Γ’ στον Πίνακα Δ’ του Ν.3459/06 περί ναρκωτικών. Η άδεια κυκλοφορίας του TRAMAL αντιστοίχως τροποποιήθηκε ως προς τον τρόπο διάθεσης με απόφαση του Ε.Ο.Φ. (28-7-2008).

Το Tramal είναι αναλγητικό με κεντρική δράση και είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση του πόνου μέτριας έως ισχυρής έντασης, γιατί διαθέτει μοναδικό διπλό μηχανισμό δράσης (οπιοειδές και μη-οπιοειδές σκέλος).

Το Tramal ενδείκνυται για την ανακούφιση από τον καρκινικό πόνο, για πόνους του μυοσκελετικού συστήματος (π.χ. οστεοαρθρίτιδα, οσφυαλγία), για την διαχείριση του μετεγχειρητικού πόνου, καθώς και για διάφορους τύπους νευροπαθητικού πόνου (μεθερπητική νευραλγία, διαβητική νευροπάθεια, πολυνευροπάθεια).

Το Tramal διατίθεται σε διάφορες φαρμακοτεχνικές μορφές για την εξατομικευμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ασθενούς (βλ. πιο κάτω πίνακα):

tramal

 

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.