26
Παρ, Απρ
2 Νέα Άρθρα

Ειδοποιητήρια ατομικών ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ - Τροπολογία παράτασης των καταβολών των δόσεων εκκαθάρισης 2019

ΕΦΚΑ - ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ
Typography

Ανακοίνωση ΕΦΚΑ για τα ειδοποιητήρια ατομικών ασφαλιστικών εισφορών - Τροπολογία παράτασης των καταβολών των δόσεων εκκαθάρισης 2019

«Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους «με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020».

Στα ειδοποιητήρια του Οκτωβρίου περιλαμβάνονται προσαυξήσεις (ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ) εκπρόθεσμης καταβολής εισφορών περιόδου Ιανουαρίου 2020 έως Σεπτεμβρίου 2020, για όσους κατέβαλαν αργότερα από την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Για την αποφυγή αυτού συστήνεται η χρήση της πάγιας εντολής πληρωμής μέσω του συστήματος on-line ηλεκτρονικών πληρωμών των τραπεζών.

Επίσης σύμφωνα με σχετική τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, παρατείνεται η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2019 έως την 31.3.2021. Αντίστοιχα μεταφέρεται και η καταληκτική ημερομηνία των επόμενων τεσσάρων (4) δόσεων έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

Αυτό ισχύει μόνο για όσους η εκκαθάριση είχε αποτέλεσμα χρεωστικό υπόλοιπο. Δείτε την αναλυτική ενημέρωση του ΠΦΣ σας έχει σταλεί με το 18/11 email «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΦΚΑ»

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.