15
Σαβ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Σχετικά με τη νοσηλεία ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ σε ιδιωτικές κλινικές

ΕΦΚΑ - ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ
Typography

Τα μέλη  που ασφαλίζονται στον Κλάδο Ασθενείας του ΤΣΑΥ , σύμφωνα με το Π.Δ/γμα 78/91, νοσηλεία παρέχεται και σε ιδιωτικές κλινικές με εντολή εισαγωγής (εισιτήριο), μετά από γνωμάτευση του θεράποντος γιατρού και έγκριση του ελεγκτή γιατρού του Ταμείου.

Σε περίπτωση επείγουσας εισαγωγής σε ιδιωτική κλινική, του επείγοντος κρινόμενου από τον ελεγκτή γιατρό του Ταμείου, μπορεί η νοσηλεία να εγκριθεί και μετά την εισαγωγή του ασθενούς εφόσον γνωστοποιηθεί στο Ταμείο μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από της εισαγωγής του ασθενούς. Σε περίπτωση αιτιολογημένης αδυναμίας τήρησης της πιο πάνω προθεσμίας, η νοσηλεία μπορεί να εγκριθεί με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, εφόσον η γνωστοποίηση γίνει το ανώτερο εντός είκοσι (20) ημερών από της εισαγωγής και υπό την προϋπόθεση ότι η νοσηλεία δεν έληξε ακόμη.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να τηρούν την προβλεπόμενη από το Νόμο προθεσμία των 5 ημερών (εργασίμων ή μη) γνωστοποίησης της νοσηλείας, διότι σε διαφορετική περίπτωση το Ταμείο θα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην τους εγκρίνει τη δαπάνη νοσηλείας.

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.