17
Τετ, Ιουλ
28 Νέα Άρθρα

Ενημέρωση ΕΟΠΥΥ σχετικά με την ΚΥΑ για τον ορισμό αμοιβής των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διάθεση των δωρεάν self tests νόσησης από COVID-19

ΕΟΠΥΥ
Εργαλεία
Typography

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ αρ. πρ. Γ99/1653 οικ.24948 σχετικά με την έκδοση ΚΥΑ για τον ορισμό αμοιβής φαρμακοποιών για τη συμμετοχή στη διάθεση μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό.

Σχετ. η υπ. αριθμ. ΕΑΛΕ/ Γ.Π. οικ. 58042/22-9-2021 (Β'4397) Κοινή Υπουργική Απόφαση

Θέτουμε υπόψη σας την ανωτέρω σχετική ΚΥΑ για τον ορισμό αμοιβής των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διάθεση των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από κορονοιό COVID-19.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στην ΚΥΑ από την επόμενη υποβολή λογαριασμών φαρμάκων των ιδιωτικών φαρμακείων που θα γίνει στις 1/10/2021 (λογαριασμοί μηνός αναφοράς Σεπτέμβριος 2021) και στο εξής, θα περιλαμβάνεται και ένα επιπλέον τιμολόγιο με την ένδειξη «τιμολόγιο μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας COVID -19», το οποίο θα καταχωρείται στο λογαριασμό μαζί με τα υπόλοιπα τιμολόγια (το πρωτότυπο εκτός του φακέλου του λογαριασμού και εντός του φακέλου μαζί με τον μικρό φάκελο που περιέχει τα αντίγραφα τιμολογίων).

Επειδή από την ΚΥΑ προβλέπεται αναδρομική υποβολή από 8/4/2021, κατά την πρώτη υποβολή με βάση αυτή τη διαδικασία (λογαριασμοί μηνός αναφοράς Σεπτέμβριος 2021) θα υποβληθεί ένα τιμολόγιο που θα αφορά διάστημα από 8/4/2021 έως και 27/9/2021.

Το τιμολόγιο εκδίδεται με βάση τα στοιχεία αποδεδειγμένων ποσοτήτων που έχουν διατεθεί από τα ιδιωτικά φαρμακεία, όπως αυτά αναρτούνται στη δικτυακή πύλη του eopyykmes.gr που τα φαρμακεία διαθέτουν πρόσβαση. Επισημαίνουμε ότι η πληρωμή των τιμολογίων γίνεται διακριτά από αυτή των φαρμάκων.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.