19
Κυρ, Μάι
3 Νέα Άρθρα

Νέα συσκευασία του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος SYNAGIS

ΕΟΠΥΥ
Εργαλεία
Typography

Αρ. Πρωτ.: ΔΒ4Α/40575 23-11-2015 ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τo φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα SYNAGIS»

ΣΧΕΤ. 1. Η από 26-10-2015 επιστολή της εταιρείας ABBVIE 2. Το αρ. πρωτ. 79495/19-11-2015 απόφαση ΕΟΦ έκτακτης εισαγωγής

Με αφορμή επιστολή της εταιρείας ABBVIE, που διακινεί το φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα SYNAGIS, για την εισαγωγή της νέας συσκευασίας του SYNAGIS INJ.SOL 100MG/ML BTx1 GLASS VIALx1ML στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ/e-syntagografisi, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Το SYNAGIS PS.INJ.SOL 100MG/VIAL BTx1VIAL+1AMPx1ML SOL (κόνις και διαλύτης για ενέσιμο διάλυμα) της εταιρείας ABBVIE είναι σκεύασμα το οποίο ανήκει στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους και η χορήγησή του εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή ΦΥΚ του ΕΟΠΥΥ για τη χρονική περίοδο επιπολασμού του RSV στην Ελλάδα, δηλαδή από Νοέμβριο έως και Μάρτιο. Το σκεύασμα ανήκει στη θετική λίστα φαρμάκων και συνταγογραφείται ηλεκτρονικά.

Με την αρ. πρωτ. 53123/31-7-2015 επιστολή της, η εταιρεία ABBVIE γνωστοποίησε στον ΕΟΦ την πρόθεση διακοπής της κυκλοφορίας της υπάρχουσας μορφής, με πρόβλεψη εξάντλησης των αποθεμάτων στο τέλος του Νοεμβρίου και την αντικατάσταση του από τη νέα φαρμακοτεχνική μορφή του, το SYNAGIS INJ.SOL 100MG/ML BTx1 GLASS VIALx1ML, που δεν απαιτεί ανασύσταση καθώς πρόκειται για ενέσιμο διάλυμα έτοιμο προς χρήση (προγεμισμένη σύριγγα) και για το οποίο έλαβε κωδικούς με την αρ. πρωτ. 81071/14-10-2014 βεβαίωση του ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η νέα συσκευασία του SYNAGIS προκειμένου να εισαχθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα πρέπει να συμπεριληφθεί και να εκδοθεί νέο δελτίο τιμών και νέα θετική λίστα.

Για την αντιμετώπιση τυχόν έλλειψης, η εταιρεία μας πληροφόρησε ότι έλαβε άδεια έκτακτης εισαγωγής (επισυνάπτεται) για τη νέα συσκευασία του σκευάσματος, στην ίδια τιμή, , ήτοι SYNAGIS INJ.SOL 100MG/ML BTx1 GLASS VIALx1ML αντί του υπάρχοντος στην τρέχουσα θετική λίστα.

Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε για ενέργειες σας για την εισαγωγή και της νέας συσκευασίας SYNAGIS, στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ/e-syntagografisi, προκειμένου να διευκολυνθεί η δυνατότητα συνταγογράφησής του από τους ιατρούς και να αποφευχθεί η πιθανότητα να μείνουν απροστάτευτες οι ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες έναντι του RSV.


 Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

 Π. ΛΙΤΣΑ

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.