25
Τρι, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Σχετικά με εκτέλεση συνταγών που αφορούν στο φάρμακο LYRICA (pregabalin)

ΕΟΠΥΥ
Εργαλεία
Typography

Αρ. Πρωτ.: ΔΒ4Α/Γ23/οικ.22181/ 8-6-2016 Θέμα: Σχετικά με εκτέλεση συνταγών που αφορούν στο φάρμακο LYRICA (pregabalin)


Σχετ. 1: το υπ’ αριθμ. Πρωτ. ΔΒ4Α/Γ23/9446/29-3-16 έγγραφό μας

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού 1 σας υπενθυμίζουμε ότι το φάρμακο LYRICA αποζημιώνεται μεταξύ άλλων και για τον νευροπαθητικό πόνο (κεντρικό - περιφερειακό), (CLUSTER N03AX G05), με χρήση διάγνωσης κωδικού ICD-10:R52 (πόνος που δεν ταξινομείται αλλού) και η συγκεκριμένη ανωτέρω ένδειξη προστατεύεται ως ένδειξη που φέρει μοναδικά το φάρμακο LYRICA έως και τον Ιούλιο του 2017.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή εντός ενδείξεων εκτέλεση των συνταγών που περιέχουν ως δραστική ουσία pregabalin, παρακαλούμε για τα ακόλουθα.

Στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, κατά την εκτέλεση των συνταγών που φέρουν ως κωδικό διάγνωσης ICD-10:R52 (πόνος που δεν ταξινομείται αλλού) και δραστική ουσία pregabalin, να πραγματοποιηθεί επέκταση φίλτρου με βάση τα barcodes του φαρμάκου LYRICA, ώστε να επιτρέπεται η χορήγηση μόνο του συγκεκριμένου εμπορικού σκευάσματος για την ανωτέρω ένδειξη.

Ο Γενικός Διευθυντής

Ιωάννης Ν. Βαφειάδης

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.