24
Τετ, Απρ
2 Νέα Άρθρα

Συστάσεις και οδηγίες προς του γιατρούς για τη συνταγογράφηση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ
Εργαλεία
Typography

ΕΟΠΥΥ - Αρ. Πρωτ. ΔΒ4Γ/12768/11-09-2017 - Θέμα: "Παρέχονται οδηγίες"

 

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των γιατρών σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση τονίζοντας τους ότι πρέπει να συνταγογραφούν φάρμακα βάσει δραστικής ουσίας και όχι χρησιμοποιώντας την εμπορική ονομασία.

Στο πλαίσιο αυτό τους υπενθυμίζει πως απαγορεύεται η αναγραφή προτεινόμενου εμπορικού φαρμάκου στο πεδίο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «σχόλια» ή «Οδηγία». Υπενθυμίζει, ταυτόχρονα, πως οι εξαιρέσεις από αυτό τον κανόνα αφορούν μόνο πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών ή φαρμάκων και σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται να ξεπεράσουν το 15% των συνολικών συνταγών που γράφει κάθε γιατρός.

Ακόμη, ο ΕΟΠΥΥ ζητεί από τους γιατρούς να μην συνταγογραφούν φάρμακα πέραν των 30 ημερών (εξαιρούνται οι επαναλαμβανόμενες συνταγές) ή εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων και δοσολογίας, καθώς και να μην κατευθύνουν τους ασφαλισμένους σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.