18
Πεμ, Ιουλ
27 Νέα Άρθρα

Πως εκτελούναι συνταγές φαρμάκων νεφροπαθών ασθενών που αιμοκαθαίρονται;

Απαντήσεις σε συχνές Ερωτήσεις
Typography

Με την αρ.πρ: ΔΒ4Δ/Γ32/οικ.1907 17-01-2019 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, πλέον καταργείται ο περιορισμός των 50€ ανά συνταγή για φάρμακα που χορηγούνται κατά τη διάρκεια αιμοκάθαρσης, νεφροπαθών που αιμοκαθαίρονται σε Μ.Χ.Α. ή Μ.Τ.Ν. .

Πλέον κι αυτές οι συνταγές που αφορούν ενέσιμα φάρμακα θα εκτελούνται κανονικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Συνταγές φαρμάκων αξίας μεγαλύτερης των 50 ευρώ, που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών που αιμοκαθαίρονται σε Μ.Χ.Α. ή Μ.Τ.Ν., σε κλινικές οι οποίες δεν διαθέτουν φαρμακείο, εκτελούνται από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι ανωτέρω συνταγές για τους ασφαλισμένους που ανακαθαίρονται σε Μ.Τ.Ν. Κρατικών Νοσοκομείων ή συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών άνω των 60 κλινών, θα εκτελούνται υποχρεωτικά από το φαρμακείο του εκάστοτε Νοσοκομείου ή κλινικής στο οποίο πραγματοποιείται η αιμοκάθαρση, ενώ από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ χορηγούνται μόνο εάν υπάρχει επί της συνταγής η ένδειξη «ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ» από το φαρμακείο του Νοσοκομείου ή της κλινικής.

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.