15
Σαβ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Ποιες είναι οι Επιτροπές Φαρμάκων Υψηλού κόστους και που βρίσκονται;

Απαντήσεις σε συχνές Ερωτήσεις
Typography

Στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα λειτουργούν οκτώ (8) Επιτροπές (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα,Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης) για εξέταση αιτημάτων ασφαλισμένων για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων. Ειδικότερα,

Επιτροπή Αθήνας

Τα μέλη της επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης χορήγησης φαρμάκων ασφαλισμένων περιοχών Αθήνας, νομών Βοιωτίας και Κορινθίας (Κέντρου Αθήνας, Ανατολικής Αθήνας, Βόρειας Αθήνας, Νότιας Αθήνας, Ανατολικής Αττικής) αλλά και αιτημάτων ασφαλισμένων που δεν καλύπτονται από άλλες Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους της χώρας, καθώς και αιτημάτων ασφαλισμένων για ειδικότητες που δεν υπάρχουν στις οικείες Επιτροπές. Η Επιτροπή Φαρμάκων εδρεύει στη Διοίκηση του Οργανισμού επί της οδού Απ.Παύλου 12, Μαρούσι. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210 8110685, 210 8110675 (fax 210 8110676). Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού του νομού Αττικής θα προσέρχονται για την κατάθεση δικαιολογητικών για την Επιτροπή της Αθήνας μόνο σε ένα από 2 τα κάτωθι σημεία:

    Αγίου Κωνσταντίνου 16, 5ος όροφος, Ομόνοια, Αθήνα
    Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας -Δαβάκη 44,Καλλιθέα.

Επιτροπή Πειραιά

Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων της Δυτικής Αττικής και Πειραιώς, καθώς και των νομών Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου. Η Επιτροπή Φαρμάκων εδρεύει επί τους Απ.Παύλου 12, Μαρούσι. Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού του νομού Αττικής θα προσέρχονται για την κατάθεση δικαιολογητικών για την Επιτροπή του Πειραιά στο κάτωθι σημείο:

Περιφερειακή Διεύθυνση Πειραιά -Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς

Επίσης και για ασφαλισμένους της επαρχίας που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, η κατάθεση των δικαιολογητικών τους για εξέταση από την Επιτροπή θα μπορεί να γίνεται σε ένα από τα ανωτέρω 3 σημεία που υπάγεται το Νοσοκομείο ή ΙδιωτικήΚλινική. Επισημαίνουμε ότι όλα τα αιτήματα όλων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα φάρμακα εξωτερικού που αφορούν σε ατομικές παραγγελίες ή έκτακτες εισαγωγές και όσα αφορούν στις διατάξεις της Υ.Α. 82961 (ΦΕΚ 2219 Β’/09.09.2013) σχετικά με αποζημίωση φαρμάκων που εισάγονται με έκτακτες διαδικασίες από τον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ θα εξετάζονται μόνο από την Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθήνας. Επισημαίνεται ότι για τα φάρμακα εξωτερικού που θα αφορούν σε ασθενείς που διαμένουν εκτός Αττικής και θα αποστέλλονται από τις οικείες ΠΕΔΙ θα πρέπει υποχρεωτικά στα δικαιολογητικά να περιλαμβάνεται και η σχετική απόφαση του ΕΟΦ (έντυπο Β) όπου απαιτείται.

Επιτροπή Θεσσαλονίκης

Τα μέλη της επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης χορήγησης φαρμάκων για ασφαλισμένους των Νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας. Η Επιτροπή Φαρμάκων εδρεύει επί της οδού Αριστοτέλους 17-19.

Επιτροπή Ηρακλείου Κρήτης

Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης χορήγησης φαρμάκων για ασφαλισμένους των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου Χανίων Κρήτης. Η Επιτροπή Φαρμάκων εδρεύει επί της οδού Καζάνη 4 - Ηράκλειο Κρήτης. (Τηλέφωνο επικοινωνίας:2810-246778, Φαξ:2810-246785/246783)

Επιτροπή Λάρισας

Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης χορήγησης φαρμάκων για ασφαλισμένους των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδος. Η Επιτροπή Φαρμάκων εδρεύει επί της οδού Ρούσβελτ 4-Λάρισα (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410-531942, Φαξ:2410-534763)

Επιτροπή Πάτρας

Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης χορήγησης φαρμάκων για ασφαλισμένους των Νομών Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδος. Η Επιτροπή Φαρμάκων εδρεύει επί της οδού Γιαννιτσών 3, Πάτρα (Τηλέφωνο επικοινωνίας:2610466604-5, Φαξ:2610466584)

Επιτροπή Ιωαννίνων

Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κερκύρας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας. Η Επιτροπή εδρεύει επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 16, Ιωάννινα (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510 70798, 72257, 70954, Φαξ:26510-70798)

Επιτροπή Αλεξανδρούπολης

Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών Κιλκίς, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης. Η Επιτροπή εδρεύει επί της οδού Ανατολικής Θράκης 58, Αλεξανδρούπολη (Τηλέφωνο επικοινωνίας/φαξ: 25510-85062)

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.