16
Κυρ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων;

Απαντήσεις σε συχνές Ερωτήσεις
Typography

Σύμφωνα με έγγραφο (9-10-2013) του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προς τον ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενος για την επιβάρυνση που επιβάλλει στους φαρμακοποιούς υποχρεώνοντάς τους να ελέγχουν την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων που επισκέπτονται τα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Ο ΕΟΠΥΥ με το υπ.αριθ. Γ99/1560/οικ.32964/14-10-2013 έγγραφό του, απάντησε ότι : « …. Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας διευκρινίζουμε ότι , σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και στο Προεδρικό Διάταγμα 121/2008, ο γιατρός ελέγχει το βιβλιάριο υγείας, και διαπιστώνει εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται στο βιβλιάριο, βεβαιώνοντας ότι υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και συνταγογραφεί τα χορηγούμενα φάρμακα αναγράφοντας την αγωγή στο βιβλιάριο υγείας. Ο φαρμακοποιός ελέγχει την καταχώρηση των φαρμάκων και συμπληρώνει τα στοιχεία εκτέλεσης. Επομένως ο έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη του ιατρού

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                          ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.