24
Τετ, Απρ
2 Νέα Άρθρα

Απολογισμός δράσεων Δ.Σ. Φ.Σ. Κιλκίς και συμβάντων 2016-2019

Φ.Σ. Κιλκίς
Typography

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς - Αρ. Πρωτ. : 26/16-10-2019 - Προς: Τα Μέλη του Φ.Σ. Κιλκίς

Θέμα: Απολογισμός δράσεων και συμβάντων Δ.Σ. Φ.Σ. Κιλκίς  της τριετίας που πέρασε

1. Παραγγελίες φαρμάκων Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για τους πρόσφυγες (22/12/2016)

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της μεταναστευτικής ροής στα μέσα του 2016 και την λειτουργία των «καμπ» μεταναστών σε Χέρσο και Νέα Καβάλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο Κιλκίς συμμετείχε άμεσα στην δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και στα αιτήματα των ΜΚΟ και άλλων Ανθρωπιστικών Οργανώσεων όπως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού πληροφορηθήκαμε ότι από μέρους τους υπήρχε και διαθέσιμο χρηματικό κονδύλιο για την αγορά φαρμάκων στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε κάλυψη από τις δωρεάν προσφορές και το οποίο δαπανούσαν σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

Κατόπιν τούτου ο Σύλλογος φρόντισε προκειμένου αυτή η φαρμακευτική δαπάνη του ΔΕΣ να διεκπεραιώνεται μέσω του Συλλόγου δίκαια και ισόποσα κατανεμημένη σε όλα τα μέλη για όσο διάστημα θα διαρκούσε αυτή η κρίση, παρακάμπτοντας αδιαφανείς και αντιδεοντολογικές διαδικασίες που πιθανώς να υπήρχαν από συναδέλφους και τους εμπλεκομένους των φορέων . (βλέπε, ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡ 24 Ι Κάθε χρήση τιμητικού αξιώματος που κατέχει ο φαρμακοποιός για προσέλκυση πελατείας. )

2. Δηλώσεις επιφύλαξης ασφαλιστικών εισφορών (28/2/2017)

Με την λειτουργία του ΕΦΚΑ και τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό, υπήρξε η υπόνοια για άδικες εισφορές. Οι οποιεσδήποτε πιθανές άδικες εισφορές, υποχρεωτικά καταβλητέες δεν θα υπήρχε δυνατότητα επιστροφής σε δικαστική διεκδίκηση αν δεν υπήρξε πρότερη δήλωση επιφύλαξης.

Ο ΦΣΚ άμεσα οργάνωσε και περάτωσε την συλλογή και αποστολή των δηλώσεων επιφύλαξης.

Να σημειώσουμε ότι αντιμετωπίσαμε δύο ειδών αντιρρήσεις. Η μία αφορά κάποιους που βλέποντας μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους δεν ενδιαφέρονταν για μια τέτοια δήλωση και η άλλη ότι ο Πανελλήνιος άργησε να πάρει αυτή την απόφαση , που τελικά την πήρε.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι παρόλο που το ΔΣ αποτελείται στην πλειοψηφία του από φαρμακοποιούς μικρομεσαίων φαρμακείων, οι οποίοι είχαν μείωση των εισφορών τους, η αντίδραση μας ήταν ακαριαία μιας και εκπροσωπούμε όλους τους συναδέλφους.

ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΑΠΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

3. Παρέμβαση στη ΔΟΥ Κιλκίς για τους ελέγχους στα Φαρμακεία (28/3/2018)

Παρατηρήθηκε ότι σε διάστημα μερικών υπήρξε μια εντατική και συστηματική επιδρομή φορολογικών ελέγχων σε φαρμακεία του νομού. Αυτή περιελάμβανε καρτέρι έξω από το φαρμακείο και αναζήτηση απόδειξης από τον ασθενή, καθώς και σύγκριση των συνταγών με τα ποσά των αποδείξεων συγκεκριμένης ημέρας.

Οι ελεγκτές της ΔΟΥ κατά τον έλεγχο, νίπτουν τας χείρας τους στο πρόβλημα των δανεικών φαρμάκων και ζητούν να κόβεται απόδειξη κατά την χορήγηση τους, παρόλο που πρέπει να κοπεί κατά την προσκόμιση της συνταγής και με ημερομηνία εκτέλεσης. Τέλος θεωρούν την εμφάνιση πιστωτικού ΦΠΑ σε φαρμακεία ως λόγο στοχοποίησης τους, αποδίδοντας στο ότι τα φαρμακεία αποφεύγουν να χτυπούν ΦΠΑ 13 και 24% χτυπώντας όλες τις αγορές στο 6%. Αγνοούν τις συνεχείς μειώσεις τιμών που έχουν σαν αποτέλεσμα τα φαρμακεία να καταβάλουν υψηλότερο ΦΠΑ κτήσης των Φαρμάκων και να εισπράττουν χαμηλότερο κατά την πώληση.

Για το θέμα αυτό έγιναν τηλεφωνικές και προσωπικές παρεμβάσεις στον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Κιλκίς και τέλος κοινοποιήθηκε έγγραφη εμπεριστατωμένη δεκασέλιδη μελέτη την οποία η οικία εφορεία κοινοποίησε στην ΑΑΔΕ.

Στην μελέτη αυτή καταδεικνύονται οι προκλήσεις του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο επιχειρούν τα φαρμακεία, καθώς και το γεγονός ότι το 90% των πωλήσεων των περισσοτέρων αφορούν τιμολόγια του ΕΟΠΥΥ.
Προς τιμήν τους μας έστειλαν μια έστω τυπική απάντηση. Είναι γεγονός όμως ότι έκτοτε οι έλεγχοι αυτοί έχουν μειωθεί έως μηδενιστεί, όπως μας πληροφόρησε και η τοπική εφορεία.

4. Σύμβαση με το Στρατό (ΥΠΕΘΑ) – Επίλυση γραφειοκρατικών προσκομμάτων με καθυστέρηση πληρωμών

Από την μεριά του στρατού είχαμε ένα διάστημα αλλεπάλληλες διαφορετικές και πολλές φορές παράλογες αιτιάσεις, που δεν αναφέρονταν στην σύμβαση, με αποτέλεσμα καθυστέρηση των πληρωμών.

1. Ζήτησαν υπεύθυνες δηλώσεις με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από όλα τα μέλη, ότι δέχονται να πληρώνονται από το διανεμητικό. Το απορρίψαμε και τους στείλαμε το καταστατικό του διανεμητικού, όπου όλοι συνυπογράφουν την ίδρυση του.
2. Ζήτησαν πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από όλα τα μέλη του ΔΣ. Τους πληροφορήσαμε ότι δεν παίρνεις άδεια και δεν διατηρείς φαρμακείο αν έχεις καταδικασθεί σε ποινικό δικαστήριο. Πόσο μάλλον να κατέχεις θέση στο ΝΠΔΔ. Τους ζητήσαμε υπεύθυνη δήλωση όσων διαχειρίζονται τα χρήματα μας στην υπηρεσία τους, ότι δεν εκκρεμεί ΕΔΕ εις βάρος τους για οικονομικές ατασθαλίες.
3. Υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν χρωστάει ο σύλλογος η όσοι έχουν αιτούμενο άνω των 3000 σε λοιπά ασφαλιστικά ταμεία όπως ΟΓΑ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ. Τούς στείλαμε έγγραφο με απόσπασμα του καταστατικού που αναφέρεται στις δραστηριότητες του διανεμητικού και τους πληροφορήσαμε ότι από την φύση του δεν καλλιεργεί χωράφια ούτε ανεγείρει οικοδομές.

Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ήρθαμε σε άμεση επικοινωνία με το ΕΛΔΑΠ του Γ’ Σώματος Στρατού καθώς και με την Δ/νση Υγειονομικού του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κρατήσαμε σκληρή στάση απειλήσαμε με διακοπή της σύμβασης και έτσι φτάσαμε τους χρόνους πληρωμής στα επίπεδα του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος μας ευχαρίστησαν για τα φώτα που τους παρείχαμε και αναγνωρίζουν ότι το site του Φ.Σ. Κιλκίς είναι γι αυτούς ανεκτίμητη πηγή πληροφόρησης.

5. Διαπραγμάτευση με την Τράπεζα Πειραιώς για την προμήθεια 0,7% στα POS

Κοινοποιήθηκε επιστολή του ΦΣΚ προς την Τράπεζα Πειραιώς με αίτημα την μείωση του ποσοστού που παίρνει η τράπεζα για τα POS.

Δεν υπήρξε απάντηση και σε τηλεφωνική μας όχληση, η υπεύθυνη ήταν κάθετη και αμετακίνητη.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το παράδειγμα του ΦΣΚ ακολούθησαν και άλλοι σύλλογοι.

6. Σύσταση πενταμελούς επιτροπής εποπτείας και διαχείρισης των εφημεριών (22/12/2016)

Προσαρμογή του Συλλόγου στο νέο νόμο για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και τις εφημερίες.

Με απόφαση του ΔΣ συστάθηκε επιτροπή. Στην επιτροπή συμμετείχαν τα εξής μέλη του ΔΣ Κατσιάνος Κωσταντίνος, Σπυρίδης Δ. , Ιωαννίδου Νικολέτα, Χαλίτσιος Χρήστος, Λιάρας Κωνσταντίνος.

Η επιτροπή ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη της αρτιότερης και δίκαιης κατανομής των εφημεριών καθώς και για την λύση προβλημάτων που θα ανέκυπταν.

7. Παρατηρητήριο ελλείψεων φαρμάκων (22/12/2016)

Το παρατηρητήριο διαθεσιμότητας φαρμάκων είχε πολλαπλούς στόχους. Ο κύριος στόχος αφορά την καταγραφή σε πραγματικό χρόνο της διαθεσιμότητας φαρμάκων που παρουσιάζουν προβληματική διακίνηση και η ενημέρωση των συνταγογράφων για την κατάσταση ανά μήνα. Ανεξάρτητα από το πως θα αντιδράσουν κάποιοι από αυτούς, αυτοί που θα μάθουν να προσαρμόζουν την συνταγογραφία τους σε φάρμακα ισάξια με υψηλή διαθεσιμότητα θα είναι ένα κέρδος για την φαρμακευτική περίθαλψη.

Ένας άλλος στόχος είναι η ανάδειξη του πραγματικού ρόλου των φαρμακευτικών συλλόγων. Ο ρόλος των Φαρμακευτικών συλλόγων δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων μιας συντεχνίας, όπως πάλι θέλουν να παρουσιάσουν αυτοί που λοιδορούν τον Φαρμακευτικό κλάδο. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι είναι πρόσωπα δημοσίου δικαίου και έχουν θεσπιστεί σαν τέτοιοι για να συμμετέχουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Είναι από τις βασικές ευθύνες βάσει νόμου (άρθρο 7 N3601-1928/ 38/88) η επικοινωνία και συνεργασία με τις αρχές υγείας και τα άλλα ΝΠΔΔ , ώστε να εξασφαλίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και στην περίπτωση μας η διαθεσιμότητα των φαρμάκων.

Η ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ. ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΑΣΗ.

Εδώ και μερικούς μήνες πλέον ο ΕΟΦ έχει δημιουργήσει online ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι Σύλλογοι της χώρας προκειμένου να αναρτούν ελλείψεις φαρμάκων.

8. Περικοπές ΕΟΠΥΥ σε δαπάνες αναλωσίμων και δράσεις του Συλλόγου

Από τη στιγμή που άρχισαν οι υπερβολικές περικοπές σε δαπάνες αναλωσίμων του ΕΟΠΥΥ, ο σύλλογος απέστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε την δυνατότητα συλλογής μεταφοράς των ενστάσεων και των υπευθύνων δηλώσεων που απαιτούνταν. Σημαντική παρατήρηση έγινε και για το θέμα των 3 ημερών προθεσμίας.

Με απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ (29/6/2017) αποδέχτηκε την συμμετοχή του συλλόγου στη διαδικασία των ενστάσεων.

Ένας τεράστιος φόρτος εργασίας που θα έπεφτε στους ώμους έκαστου από τους συναδέλφους διεκπεραιώθηκε και συνεχίζει να διεκπεραιώνεται από το προσωπικό του συλλόγου που αναλαμβάνει την υποβολή των ενστάσεων στην ΠΕΔΙ Κιλκίς και την μετέπειτα προώθηση τους στην Επιτροπή Ενστάσεων του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα.

Στις 26-07-2017 έγινε ΓΣ όπου αποφασίστηκε η κάθοδος σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης αναλωσίμων και σε συνέργεια με άλλους συλλόγους.

Σε ψηφοφορία στο ΔΣ το αποτέλεσμα ήταν 4-4 λόγω απουσίας ενός μέλους. Δεν έγινε αναστολή. Ανεξάρτητα από το αν έγινε η όχι, αυτό ήταν αποτέλεσμα, διαδικαστικής αστοχίας και όχι χειραγώγησης από οποιαδήποτε κομματικό η κυβερνητικό οργανισμό. Κινητοποιήσεις αυτού του είδους χρειάζονται καθολική αποδοχή για να πετύχουν.

Στην πορεία προσπαθήσαμε να οχυρώσουμε τους συναδέλφους απέναντι στα τεχνικά προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμα του ΕΔΑΠΥ με συνεχή λειτουργία HELPDESK και σύνδεση μέσω teamviewer με τους υπολογιστές του καθενός, όταν αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Παρόλα αυτά και μετά το πρώτο τσουνάμι ανούσιων περικοπών, ακολούθησε και ισχύει μέχρι σήμερα μεμονωμένες απαράδεκτες περικοπές, οι οποίες εμπίπτουν ακόμα και σε νομικές παραμέτρους κατάχρησης εξουσίας και υπέρβασης καθήκοντος.

Για τον λόγο αυτό έχουμε στείλει πάνω από δέκα επιστολές στον ΕΟΠΥΥ και δεν έχει απαντηθεί ούτε μία.
Επειδή οι επιθετικές διαθέσεις της εκάστοτε διοίκησης απέναντι στον κλάδο πολλές φορές υπερβαίνουν τα πλαίσια της νομιμότητας και του δικαίου όπως το πρόσφατο 0.8% πρόστιμο που αφορά άλλους.

Επειδή λαϊκίστικες αποφάσεις είναι πάντα έτοιμες αδίκως να μας πλήξουν.
Επειδή ο κλάδος μαστίζεται από παθογένειες και ζητήματα ενότητας όσον αφορά την διεκδίκηση των δικαίων του.

Αποφασίσαμε για κάθε περίπτωση να είμαστε έτοιμοι έχοντας νομικό σύμβουλο.

9. Ορισμός Νομικού Συμβούλου

Με απόφαση του ΔΣ και μετά από συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους δικηγόρους αποφασίστηκε ο ορισμός της Δικηγόρου Κας Εύης Βαγιάτη, ως νομικού συμβούλου του ΦΣΚ.

Ελλείψει συχνών υποθέσεων, δεν χορηγείται πάγια αμοιβή, αλλά κατά περίπτωση.

10. Πρωτοβουλία του ΦΣ Κιλκίς για τις κόκκινες συνταγές ναρκωτικών (18/12/2017)

Κατόπιν έρευνας της ΣΕΥΠ σε γειτονικό νομό (Φιλαδέλφεια) πριν από καιρό, πολλά φαρμακεία βρέθηκαν εκτεθειμένα μη έχοντας ανάμεσα στα άλλα κόκκινες συνταγές για κάθε μία από τις πολύμηνες συνταγές που εκδίδονται.
Επειδή η μη έκδοση από μεριάς των γιατρών συμβαίνει κατά κόρον και στο νομό μας αποφασίστηκε η επικοινωνία με την διεύθυνση Υγείας.

Σε επαφή με την Νομίατρο κλιμάκιο του ΔΣ, με τον Βασιληά Ευαγγ. Ραμαντάνη Ελένη, Λιάρα Κ. Σαραντόπουλο Κ. και εκπροσώπου των Ιατρών, τέθηκε το θέμα και ζητήθηκε να κοινοποιηθεί σύσταση της διεύθυνσης Υγείας πράγμα που έγινε (20/112017).

Απεστάλη επιστολή και με προτάσεις για το θέμα, όπου περιλαμβάνονταν και το θέμα της μη αναγκαιότητας υποχρέωσης των φαρμακείων να έχουν ναρκωτικά του κρατικού μονοπωλίου, πράγμα που πρόσφατα νομοθετήθηκε, αλλά και με τις προτάσεις μας συμβάλαμε στην αλλαγή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών με την εφαρμογή πλέον των ηλεκτρονικών συνταγών ναρκωτικών.

11. Συνδρομές ΦΣ Κιλκίς & ΔΙΛΟΦΑΚΙΛ – Παρέμβαση Προέδρου ΦΣ Κιλκίς στον ΠΦΣ για την εισήγηση πριν την ψήφιση του Νόμου Πλαισίου για την λειτουργία των Φαρμακευτικών

Ο Διανεμητικός λογαριασμός του ΦΣΚ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Οι δύο υπάλληλοι που απασχολεί, το αυτοκίνητο, τα έξοδα του, καλύπτονται από τις εισφορές των μελών. Επίσης σαν σωματείο ιδιωτικού δικαίου, έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται τα χρήματα του όπως θέλει η καλύτερα όπως αποφασίσουν τα μέλη του.

Μόνο που οι εισφορές των μελών, μετά και την τελευταία μείωση που κάναμε, είναι ακριβώς στο όριο για την κάλυψη των αναγκών του.

Ο ΦΣΚ αντίθετα είναι είναι Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές των μελών και τυχόν άλλα έσοδα, από την στιγμή που θα εισπραχθούν, θεωρούνται δημόσιο χρήμα. Παρόλο που είναι αυτοχρηματοδοτούμενος , υπόκεινται στον έλεγχο του επιτρόπου του ελεγκτικού συμβουλίου και δεν μπορεί ο ΦΣΚ να τα διαθέσει σύμφωνα με τις διαθέσεις των μελών του για οποιονδήποτε σκοπό ανεξέλεγκτα και χωρίς πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Έτσι λοιπόν ενώ ο Διανεμητικός έχει οικονομική στενότητα, ενώ οι εισφορές θεωρούνται μεγάλες, συσσωρεύονται χρήματα στον ΦΣΚ τα οποία δεν επιτρέπεται να καλύψουν δαπάνες που επιβαρύνουν τον ΔΙΛΟΦΑΚΙΛ, και κατά συνέπεια να δοθεί η δυνατότητα μείωσης της συνδρομής του.

Ο ΦΣΚ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, δεν εισπράττει δημόσιο χρήμα και παρόλο που είναι απλά ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δευτερευούσης σημασίας χωρίς καμία δημόσια εξουσία και επιχορήγηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, έχει παρόμοια αντιμετώπιση με υπηρεσίες της Κεντρική Κυβέρνησης.

Αυτό το παράδοξο εισηγηθήκαμε στην ΓΣ του Πανελληνίου να λυθεί, με εισήγηση για τροποποίηση του απαρχαιωμένου ν.3601/1928 περί λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων, μέσω υιοθέτησης μιας σύγχρονης και ευέλικτης παραγράφου για εκσυγχρονισμό του νόμου, που ψηφίστηκε για τους ιατρικούς συλλόγους και ήταν ήδη νόμος του κράτους.

Η απάντηση του Κου Θεοδοσιάδη ήταν αρνητική η δικαιολογία ήταν ότι θα ήταν αντισυνταγματικό και οι λόγοι της εμμονής του, μάλλον ανεξερεύνητοι κομματικοί, μιας και κάτι τέτοιο είχε ζητήσει κι ο Κος Αγαθόπουλος στο παρελθόν. Είναι τα αποτελέσματα των κομματικών εμμονών στον συνδικαλισμό.

Σαν διέξοδο προσπαθήσαμε να βρούμε και έχουμε ακόμα υπό διερεύνηση κάποιες δράσεις και παροχές του ΦΣΚ οι οποίες να μην ενοχλούν το ελεγκτικό συμβούλιο και να αποτελούν έναν τρόπο επιστροφής των χρημάτων τους στα μέλη του ΦΣΚ, μιας και είναι δικά τους χρήματα.

12. Έγγραφο προς τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας για το πώς λειτουργεί η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» (26/3/2018 ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ 18/4/2018)

Υπεβλήθη το ερώτημα για το πως επιλέγεται το φαρμακείο προμήθειας των φαρμάκων του ασθενούς. Εάν γίνεται προφορική η γραπτή επιλογή από τον ασθενή. Εάν η επιλογή του Φαρμακείου γίνεται εντός των ορίων του δημοτικού διαμερίσματος του ασθενούς η όχι.

Η απάντηση του Δήμου δεν κρίνεται ικανοποιητική. Ο τρόπος λειτουργίας παραμένει ο ίδιος και αφήνει υπόνοιες για συμφωνίες μεταξύ υπαλλήλων της βοήθειας στο σπίτι, στην κατεύθυνση των συνταγών σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

13. Ενημερωτική επαφή του ΔΣ με την Ασφαλιστική DNN και την πιθανότητα υλοποίησης έξτρα αποταμιευτικού και ασφαλιστικού προγράμματος για τα μέλη του Συλλόγου
14. Αποστολή βοήθειας στους πυρόπληκτους στο ΜΑΤΙ (31/7/2018)
15. Συμμετοχές σε Φαρμακευτικά Συνέδρια και Ημερίδες, διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις
16. Συμμετοχή στο HELLAS PHARMA 2017 για τους Διανεμητικούς Λογαριασμούς
17. Συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των Φ. Σ. Πέλλας και Κοζάνης για την παρουσίαση της πρότυπης λειτουργία Διανεμητικών Λογαριασμών

Συμμετοχή του Προέδρου του ΦΣΚ και παρουσίαση στα μέλη των συλλόγων αυτών των πλεονεκτημάτων και του τρόπου λειτουργίας των διανεμητικών λογαριασμών.

18. Διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με ομιλητή τον Κλινικό Φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη
19. Συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας ημερίδας για τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά
20. Παροχή σε όλους τους φαρμακοποιούς μέλη του Συλλόγου ποδιάς εργασίας
21. Παρεμβάσεις συμμόρφωσης σε πλήθος περιπτώσεων αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς συναδέλφων

     • Παραβίαση ωραρίου (Κιλκίς, Αξιούπολη)
     • Παράτυπη χορήγηση εμβολίων από Ιατρείο, κλπ
     • Παρέμβαση σε Ιατρό που παρότρυνε τους ασθενείς να κατευθύνονται σε συγκεκριμένα φαρμακεία.
     • Παρέμβαση σε συνάδελφο που μάζευε δωρεές για σκευάσματα ασθενή και διαφημιζόταν μέσω κοινωνικού δικτύου.

 

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

 

Βασιληάς Ευάγγελος                   Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.