16
Κυρ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Υποχρεωτική για τα φαρμακεία η δήλωση αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια

Φ.Σ. Κιλκίς
Typography

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς - Ενημερωτικό Σημείωμα - Κιλκίς, 17-03-2020


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν σημερινής μας επικοινωνίας και παροχή νεοτέρων διευκρινίσεων από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, σας ενημερώνουμε ότι βάσει της ΠΝΠ της 14-3-2020 ΦΕΚ 64/Α/14-3-2020 είμαστε ΟΛΟΙ υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα αποθέματά μας σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Πιο συγκεκριμένα δηλώνουμε την ποσότητα των αποθεμάτων σε τεμάχια για τις χειρουργικές μάσκες και τα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε λίτρα για τα αντισηπτικά διαλύματα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε απόθεμα, δηλώνουμε μηδενικό (0) αριθμό.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΝΠ, δηλώνουμε την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και ιδίως τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα, τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και ιδίως την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, την έδρα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της.

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού συνδέσμου https://antiseptics-suppliers.businessportal.gr/authentication που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr/).

Η σύνδεση γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ των υπόχρεων επιχειρήσεων και μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για επιχειρήσεις μη μέλη ΓΕΜΗ όπως τα μη συστεγασμένα φαρμακεία.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται τους κωδικούς σας στο TAXIS ή δεν μπορέσετε να διαχειριστείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα πρέπει να απευθύνεστε στους λογιστές σας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ, είμαστε υποχρεωμένοι να επικαιροποιούμε τη δήλωση για τα αποθέματά μας κάθε τρεις ημέρες, για τους επόμενους δύο μήνες και για όσο διάστημα η χώρα μας τελεί σε κατάσταση έκτακτων συνθηκών.

 

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.