26
Παρ, Απρ
2 Νέα Άρθρα

Εφαρμογή Έκτακτου Υποχρεωτικού Ωραρίου Λειτουργίας Φαρμακείων λόγω κορωνοϊού

Φ.Σ. Κιλκίς
Typography

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς - Αρ. Πρωτ. : 22/24-03-2020 - Προς: Τα Μέλη του Φ.Σ. Κιλκίς Θέμα: Εφαρμογή Έκτακτου Υποχρεωτικού Ωραρίου Λειτουργίας Φαρμακείων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατόπιν της αποφάσεως της Κυβερνήσεως περί απαγόρευσης άσκοπης μετακίνησης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού και την εισήγηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς έλαβε άμεσα την απόφαση για συνεχές υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του νομού Κιλκίς Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 16:00, το οποίο εγκρίθηκε από την Δ/νση Δημ. Υγείας Π.Ε. Κιλκίς, και το οποίο θα έχει εφαρμογή από σήμερα 24-03-2020 και για όσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η απαγόρευση.

Η εφαρμογή του συνεχούς υποχρεωτικού ωραρίου 08:00 – 16:00 είναι υποχρεωτική από όλα τα φαρμακεία Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Κιλκίς. Μετά τη λήξη του ωραρίου θα συνεχίζουν τα φαρμακεία υπηρεσίας σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει και δύνανται να εξυπηρετούν με κλειστές τις πόρτες από τη θυρίδα ασφαλείας σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας. .

Τα μονοεδρικά φαρμακεία των Τοπ. Κοινοτήτων μετά του ωραρίου θα μπορούν να εξυπηρετούν μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις μεμονωμένα επείγοντα περιστατικά με κλειστές τις πόρτες και τα στόρια.

Για το νέο έκτακτο υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας φαρμακείων έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία είναι και υπεύθυνη για την εφαρμογή της απαγόρευσης άσκοπης μετακίνησης των πολιτών. Τυχόν καταγεγραμμένες παραβάσεις θα διώκονται και πειθαρχικά από το Σύλλογο.

Οι φαρμακοποιοί που διαθέτουν προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου προς τους υπαλλήλους τους αυστηρά με αναγραφή του νέου υποχρεωτικού ωραρίου 08:00 – 16:00.

Συνάδελφοι ελπίζουμε και ευχόμαστε με αυτά τα στοιχειώδη μέτρα που λαμβάνουμε να συμβάλουμε στην αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας και απαιτούμε από εσάς την πιστή εφαρμογή τους καθώς και την λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας σας αλλά και των συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας

 

Κατσιάνος Κωνσταντίνος       Σαββίδου Αικατερίνη 

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.