17
Τετ, Ιουλ
28 Νέα Άρθρα

Διευκρινήσεις ΠΦΣ σχετικά με την διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αρ. Πρωτ. 1388/16-04-2020 - Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με διευκρινήσεις σχετικά με την διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ από τα ιδιωτικά φαρμακεία , μετά από ερωτήματα που υπέβαλλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σας διευκρινίζουμε ότι:

1. Εξακολουθούμε να χορηγούμε Φάρμακα Υψηλού Κόστους που τα διαθέταμε μέχρι σήμερα από τα φαρμακεία μας με την διαδικασία αγοράς από τις φαρμακαποθήκες ή τις φαρμακευτικές εταιρίες, ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 36 εμπορικών σκευασμάτων (85 κωδικοί ΕΟΦ) του παραρτήματος 1 του ΦΕΚ 487/18-2-20 περί διάθεσης ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

πχ το σκεύασμα XELODA TABS CT BT 120x500mg που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των φάρμακων ΦΥΚ που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ, εξακολουθούμε να το χορηγούμε με ποσοστό κέρδους από τα φαρμακεία μας όπως γινόταν μέχρι τώρα.

2. Στα πλαίσια των άρθρων 36 και 49 των διατάξεων της ΠΝΠ 68Α/20.03.2020 που αφορούν άυλη έκδοση συνταγών, διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η επισύναψη γνωματεύσεων για αυτές τις συνταγές, παρόλο που πρέπει να τσεκάρουμε το check box ότι ο ασθενής διαθέτει γνωμάτευση, προκειμένου να συνεχιστεί η εκτέλεση της συνταγής.

3. Οι εξουσιοδοτήσεις σε περίπτωση παραλαβής των σκευασμάτων από αντιπρόσωπο προσκομίζονται κανονικά, χωρίς όμως το γνήσιο της υπογραφής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση απευθυνθείτε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Φαρμακοποιών του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ( Helpdesk):

  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103410372
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Μέσω της εφαρμογής chat στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (www.pfs.gr)

 

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς                  Κωνσταντίνος Κούβαρης

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.