18
Πεμ, Απρ
3 Νέα Άρθρα

Νέα ΚΥΑ για την απογραφή αποθεμάτων ειδών ατομικής προστασίας από τη μετάδοση ασθενειών

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 2168/22-06-2020

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με το υπ΄ αριθμ. 2099/17.6.2020 έγγραφό μας, εκδόθηκε η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β/ 2454/20.6.2020) με την οποία δίνεται η δυνατότητα μετά την αρχική δήλωση αποθεμάτων, η επικαιροποίηση να γίνεται εβδομαδιαία και εντός των δύο πρώτων εργασίμων ημερών της εβδομάδας (Δευτέρα-Τρίτη).

Είδη αποθεμάτων που δηλώνονται σύμφωνα με το ΦΕΚ :

Η δήλωση αποθεμάτων αφορά σε είδη ατομικής προστασίας από τη μετάδοση ασθενειών, τα οποία περιορίζονται αποκλειστικά στα εξής:

α. «Χειρουργικές μάσκες»: στα πλαίσια της παρούσας νοούνται οι χειρουργικές και λοιπές μάσκες μιας χρήσης ή πολλαπλών χρήσεων που προορίζονται για ιατρική ή ιδιωτική χρήση με σκοπό την προστασία από τη μετάδοση ασθενειών.
β. «Απολυμαντικά διαλύματα»: νοούνται τα βιοκτόνα προϊόντα Τύπου 1 για την ανθρώπινη υγιεινή είτε σε μορφή υγρή ή γέλης είτε εμποτισμένα μαντηλάκια, που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των χεριών.
γ. «Αιθυλική αλκοόλη» νοείται: i. η μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη που προορίζεται ως πρώτη ύλη στην παραγωγή απολυμαντικών προϊόντων και ii. η καθαρή, μη μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη (καθαρό οινόπνευμα) με αλκοολικό τίτλο 95% που διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.
δ. Τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19.

Σας επισυνάπτουμε την σχετική ΚΥΑ και το έγγραφο του Π.Φ.Σ .

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                  Κωνσταντίνος Κούβαρης

ΚΥΑ 63719/10-06-2020

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.