17
Τετ, Ιουλ
28 Νέα Άρθρα

Ενέργειες για την περιφρούρηση της αργίας της Κυριακής για τα φαρμακεία

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 5210/17-12-2020 - Θέμα : «Ενέργειες για την περιφρούρηση της αργίας της Κυριακής»

Προς: Προέδρους και Δ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Χώρας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν 5144/15.12.2020 εγγράφου του Νομικού Συμβούλου του Π.Φ.Σ., κ. Ηλία Δημητρέλλου με θέμα «Υποχρεωτική η αργία της Κυριακής για τα φαρμακεία», θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι από εμάς και μόνο εξαρτάται η εφαρμογή της υποχρεωτικής αργίας της Κυριακής για τα φαρμακεία, αλλά και η πιστή τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας εν γένει. Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη νομοθετικώς ορισμένη αυτή αργία (αλλά και κάθε θεσμοθετημένη αργία σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 1963/1991 ως ισχύει).

Είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να παραπεμφθεί στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο όποιος φαρμακοποιός τυχόν παραβιάσει την φαρμακευτική νομοθεσία και λειτουργήσει το φαρμακείο του Κυριακή.

Έτσι, στην περίπτωση που παρελπίδα λειτουργήσει ένα φαρμακείο την Κυριακή, και δεν είναι φυσικά το εφημερεύον, μπορείτε είτε να ζητήσετε από την ΕΛ.ΑΣ. να διαπιστώσει τη λειτουργία του και να αναγράψει την διαπίστωση αυτή στο βιβλίο συμβάντων του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, είτε να μεριμνήσετε ώστε να έχετε στην διάθεσή σας απόδειξη λιανικής πωλήσεως του φαρμακείου αυτού εκδοθείσα την εν λόγω Κυριακή, είτε και τα δύο.

Έχοντας τα ανωτέρω αποδεικτικά στοιχεία, θα πρέπει να τα διαβιβάσετε μαζί με έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου σας (κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου σας) στην οικεία Περιφέρεια και στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πειθαρχικό Συμβουλίου όπου ανήκει ο Σύλλογός σας, ώστε να υποστεί ο παραβαίνων φαρμακοποιός τις νόμιμες διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και προσωπικά ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. θα σταθεί κάθε στιγμή δίπλα σας ενάντια σε κάθε απόπειρα παράβασης της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Είναι στο δικό μας χέρι να μην αφήσουμε εκείνους τους ολίγους σε κάθε περίπτωση «συναδέλφους» που θα αγνοήσουν το Νόμο και την βούληση 10.000 φαρμακοποιών, ατιμώρητους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς      Σεραφείμ Ζήκας

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.