19
Παρ, Απρ
3 Νέα Άρθρα

Οδηγίες ΠΦΣ αναφορικά με τη διενέργεια δοκιμασιών ταχέων ελέγχου αντιγόνων (Rapid Tests) από τα Φαρμακεία

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αρ. Πρωτ. 3364/26-07-2021 - Δυνατότητα διενέργειας Rapid Tests από τους φαρμακοποιούς με αμοιβή 20 ευρώ πλεον ΦΠΑ . (Ανάκληση εγγράφου)

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Το υπ’ αριθμόν 3364/26.7.2021 έγγραφο του Π.Φ.Σ. ανακαλείται κατόπιν σύστασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ευθυγράμμιση των ανακοινώσεων του Π.Φ.Σ. προς το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού


Οδηγίες για τη διαδικασία καταχώρησης του Rapid test στο φαρμακείο και της Έκδοσης Πιστοποιητικού από τους ενδιαφερόμενους (30-07-2021)

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αρ. Πρωτ. 3415/30-07-2021 - Θέμα: «Οδηγίες για τη διαδικασία καταχώρησης του Rapid test στο φαρμακείο και της Έκδοσης Πιστοποιητικού από τους ενδιαφερόμενους»

Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Οδηγίες – Περιγραφή της διαδικασίας

Α) Ο προς εξέταση πολίτης προσέρχεται στο φαρμακείο. (Η παροχή της υπηρεσίας είναι προαιρετική από το φαρμακοποιό)

Β) Δίνει τα στοιχεία του (ΑΜΚΑ, PLF, ΠΑΜΚΑ, ΠΑΑΥΠΑ) τα οποία και καταχωρούνται στο σύστημα και ταυτοποιείται. (Σας προτείνουμε να τα σημειώνετε και χειρόγραφα σε περίπτωση που το σύστημα σας βγάλει εκτός λόγω αδράνειας)

Γ) Πληρώνει το αντίτιμο και λαμβάνει το νόμιμο φορολογικό παραστατικό, που είναι «απόδειξη παροχής υπηρεσιών».

Ας σημειωθεί ότι στην περίπτωση της διενέργειας του rapid test αυτό δεν πωλείται αλλά χρησιμοποιείται (όπως πράττουν και όλοι οι φορείς-υγειονομικοί που διενεργούν την υπηρεσία)

Δ) Ο φαρμακοποιός βάζει τον πρόσθετο εξοπλισμό ατομικής προστασίας και οδηγεί τον προς εξέταση πολίτη στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου.

Ε) Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΦ, το τεστ το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι κατάλληλο, όταν φέρει την ονομασία “Rapid test” και τη σήμανση “CE” επί της εξωτερικής συσκευασίας του.

ΣΤ) Η δειγματοληψία πραγματοποιείται και μετά από τον προβλεπόμενο χρόνο ο φαρμακοποιός ενημερώνει την πλατφόρμα για το αποτέλεσμα του test.

Ζ) Στον ηλεκτρονικό φάκελο του προς εξέταση πολίτη εκδίδεται Ψηφιακό Πιστοποιητικό αυτόματα από το σύστημα.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς               Σεραφείμ Ζήκας


Οδηγίες αναφορικά με τη διενέργεια δοκιμασιών ταχέων ελέγχου αντιγόνων (Rapid Tests) από τα φαρμακεία (v1.0 26-07-2021)


Διαβάστε τις νεότερες Επικαιροποιημένες Οδηγίες και Διευκρινίσεις για την διενέργεια των rapid tests στα φαρμακεία


 
 
 
 
 

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.