21
Τρι, Μάι
22 Νέα Άρθρα

Από την 1η Φεβρουαρίου η συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους μόνο από ιατρούς στις δημόσιες δομές υγείας

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αρ. Πρωτ. 5686/30-12-2021 - ΘΕΜΑ: «Από την 1η Φεβρουαρίου η συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους μόνο από ιατρούς στις δημόσιες δομές υγείας»

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2022 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2022, για την αποφυγή περαιτέρω πίεσης στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας COVID-19.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαφωνεί με την εν λόγω διάταξη και εξέφρασε την αντίθεση του με επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.

Πάγια θέση του Π.Φ.Σ είναι ότι δεν πρέπει να περιορίζεται το δικαίωμα της πρόσβασης των Ελλήνων ανασφάλιστων πολίτων στη φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Σας επανακοινοποιούμε την επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που σας απεστάλει στις 8.12.2021.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς            Σεραφείμ Ζήκας

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.