18
Σαβ, Μάι
3 Νέα Άρθρα

Ενημέρωση ΠΦΣ για την έναρξη γνωματεύσεων ΣΕΔ με χρήση ειδικού κωδικού μιας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP)

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 4862/18-11-2022 - Θέμα: «Ενημέρωση για την έναρξη γνωματεύσεων ΣΕΔ με χρήση ειδικού κωδικού μίας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP)»

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έχει ξεκινήσει από τις 24 Οκτωβρίου η σταδιακή εφαρμογή ειδικού κωδικού μιας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP) κατά την εκτέλεση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ – ΕΟΠΥΥ) αρχής γενομένης από τις γνωματεύσεις που εκδίδονται για Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ). Σας αποστέλλουμε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Επισημαίνουμε πως ο ειδικός κωδικός OTP δεν έχει χρονικό περιορισμό χρήσης και εκδίδεται κατά την συνταγογράφηση της γνωμάτευσης από τον ιατρό και αποστέλλεται στο κινητό που έχει δηλωθεί είτε στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας του ασφαλισμένου, είτε στο Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών των υπηρεσιών του www.gov.gr , είτε δηλώνεται από τον ιατρό κατά την καταχώρηση της γνωμάτευσης στο σύστημα.

Ο κωδικός OTP είναι μοναδικός για κάθε γνωμάτευση, οπότε στις περιπτώσεις των επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων αποστέλλονται τόσοι κωδικοί μιας χρήσης, όσες και οι γνωματεύσεις που καταχωρούνται και εκδίδονται.

Σε περίπτωση απώλειας του κωδικού από τον ασφαλισμένο, η ανάκτηση του γίνεται μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ασφαλισμένου, επιλέγοντας διαδοχικά: Φάκελος → Γνωματεύσεις → Κωδικός Επιβεβαίωσης Εκτέλεσης (για ανανέωση).

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς                      Εμμανουήλ Κατσαράκης

 
 

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.