28
Κυρ, Απρ
2 Νέα Άρθρα

Εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο έναντι της COVID-19

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 4386/19-10-2023 - Θέμα: «Εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο έναντι της COVID-19»

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Από τις 16/10/23 είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο έναντι της COVID-19. Πρόκειται για το μονοδύναμο εμβόλιο BioNTech/Pfizer, Comirnaty XBB1.5 το οποίο δεν περιλαμβάνει τον αρχικό ιό, ο οποίος πλέον δεν ανιχνεύεται στον πληθυσμό και περιλαμβάνει την παραλλαγή XBB1.5, που ανιχνεύεται σε υψηλά ποσοστά.

Το εμβόλιο αυτό δεν προορίζεται για μαζικό εμβολιασμό, ωστόσο όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο δωρεάν, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις πληθυσμιακές ομάδες που συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα θα δοθούν σε:

  • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
  • Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις που τους θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Έγκυες.
  • Άτομα με αυξημένη έκθεση στον SARS-CoV-2, όπως οι υγειονομικοί.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη εν μέσω της περιόδου διενέργειας αντιγριπικών εμβολιασμών, διευκρινίζεται ότι το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το αντιγριπικό
εμβόλιο
αρκεί αυτό να εφαρμόζεται σε διαφορετικά ανατομικά σημεία, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το αντιγριπικό εμβόλιο.

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμών οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα φαρμακεία σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, καθώς οι Έλληνες Φαρμακοποιοί είναι πλήρως ενημερωμένοι για να λύσουν τις οποιεσδήποτε απορίες για το νέο εμβόλιο και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό στις δημόσιες δομές υγείας.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς          Εμμανουήλ Κατσαράκης

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.