15
Σαβ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Ενημέρωση για την ηλεκτρονική ανάρτηση της κάρτας ΕΚΑΑ και την απένταξη φαρμακευτικών σκευασμάτων ασβεστίου από τον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 46/03-01-2024 - Ενημέρωση για την ηλεκτρονική ανάρτηση της κάρτας ΕΚΑΑ κατά την εκτέλεση συνταγών Ευρωπαίων Πολιτών και την απένταξη φαρμακευτικών σκευασμάτων ασβεστίου από τον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της υπ΄ αριθμόν 4562/2.11.2023 ενημέρωσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και της υπ΄ αριθμόν 5239/20.12.2023 επιστολής του Π.Φ.Σ προς τα προγράμματα κατασκευής λογισμικού φαρμακείων, σας υπενθυμίζουμε ότι από 01.01.2024 κατά την εκτέλεση συνταγών Ευρωπαίων Πολιτών από τον φαρμακοποιό, απαιτείται η ανάρτηση σε ηλεκτρονική μορφή της κάρτας ΕΚΑΑ. Τα προγράμματα φαρμακείων θα πρέπει να έχουν ήδη υλοποιήσει την εν λόγω εφαρμογή.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι στις 27.12.2023 τέθηκε σε ισχύ η απένταξη των φαρμακευτικών σκευασμάτων ασβεστίου από τον κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων, όπως αυτά αναφέρονται στην επισυναπτόμενη απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Βάσει της απόφασης αυτής, οι ιατροί δεν μπορούν πλέον να συνταγογραφούν τα εν λόγω σκευάσματα, ούτε οι φαρμακοποιοί να τα εκτελούν σε συνταγές οι οποίες έχουν ήδη εκδοθεί και συμπεριλαμβάνουν τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα ασβεστίου.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς               Εμμανουήλ Κατσαράκης

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.