25
Τρι, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Υπουργική Απόφαση για το πλαφόν 3 ευρώ στην επιβάρυνση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στα γενόσημα φάρμακα

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. : 722/19-02-2024 - Δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για το πλαφόν 3 ευρώ στην επιβάρυνση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στα γενόσημα φάρμακα

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η επισυναπτόμενη Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄1126/16.02.2024) σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται πλαφόν 3 ευρώ ανά εμβαλάγιο γενοσήμου στην επιβάρυνση της συμμετοχής του ασφαλισμένου, όπως υπολογίζεται πλέον βάσει της διαφοράς στη λιανική τιμή ενός γενοσήμου από την τιμή αποζημίωσης ανά θεραπευτική κατηγορία (μετά και την τελευταία κατάργηση της εξίσωσης της ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής στα γενόσημα).

Αναμένεται η προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ και των πληροφοριακών συστημάτων των εταιρειών κατασκευής λογισμικού φαρμακείων ώστε οι συνταγές να εκτελούνται βάσει της νέας αυτής Υπουργικής απόφασης και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου όταν αυτή υλοποιηθεί.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς       Εμμανουήλ Κατσαράκης


 

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.