17
Τετ, Ιουλ
28 Νέα Άρθρα

Επείγουσα ενημέρωση σχετικά με τη διάθεση των test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 2833/25-06-2024 - Επείγουσα ενημέρωση σχετικά με τα test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Όπως γνωρίζετε από την πρόσφατη ενημέρωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη «Συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διάθεση αυτό διαγνωστικών μέσων για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου», πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσης των test μέσα από τα φαρμακεία μας, όταν ολοκληρωθεί η υλοποίηση της σχετικής πλατφόρμας και γίνει η διαδικτυακή ενημέρωση των φαρμακοποιών σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία, ώστε τα φαρμακεία μας να συμβάλουν αποτελεσματικά στη δράση αυτή που ξεκινάει για τη Δημόσια Υγεία.

Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή, ώστε να μην προβείτε στην αγορά οποιουδήποτε test κυκλοφορεί, διαφημίζεται ή σας συστήνουν, αλλά να περιμένετε την ανακοίνωση της τελικής λίστας των test τα οποία θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου, διότι μόνο αυτά θα πληρούν τις προδιαγραφές και θα είναι επιλέξιμα προς χορήγηση στους δικαιούχους, από τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης των test από το φαρμακείο.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή αγοράς των πιστοποιημένων αυτών test δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2,7 ευρώ (+ ΦΠΑ) ακόμα και για ελάχιστες ποσότητες.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                    Εμμανουήλ Κατσαράκης

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.