21
Τρι, Μάι
22 Νέα Άρθρα

Σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής προέγκρισης του φαρμάκου SYNAGIS

ΕΟΠΥΥ
Εργαλεία
Typography

Αριθ. Πρωτ. ΔΒ4Α/οικ.38646 Αθήνα, 13/10/2015

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής προέγκρισης του φαρμάκου SYNAGIS»

Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, θέτει σε εφαρμογή τον ηλεκτρονικό μηχανισμό προέγκρισης του φαρμάκου SYNAGIS.

Πιο συγκεκριμένα, για την εμβολιαστική περίοδο του 2015 (Νοέμβριο έως και Μάρτιο) θα είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της κάτωθι διαδικασίας για την έγκριση του φαρμάκου:

1) Πιστοποίηση του θεράποντα ιατρού στο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ για παροχές ΕΚΠΥ. Αυτό γίνεται άπαξ και δεν απαιτείται εάν ο θεράπων είναι ήδη πιστοποιημένος στο σύστημα παροχών ΕΚΠΥ. Σε περίπτωση που πιστοποιείται ο θεράπων ιατρός για πρώτη φορά θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που αναφέρονται στο συνημμένο.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας επισημαίνεται ότι πριν την εγγραφή ο θεράπων θα πρέπει να έχει στη διάθεση του στοιχεία όπως: ΑΦΜ, ΤΣΑΥ, ΑΜΚΑ, Αρ. Δελτίου Ταυτότητας, Ε-mail που επιθυμεί να λαμβάνει αλληλογραφία από το μητρώο, Αριθμό Απόφασης, Έτος και Νομαρχία για Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, Έτος Λήψεως Ειδικότητας, Αριθμός Μητρώου Ιατρικού Συλλόγου.

2) Είσοδος στην εφαρμογή καταχώρησης αιτήματος από το κεντρικό site ΕΟΠΥΥ, με το username και password που δημιούργησε στο σύστημα παροχών ΕΚΠΥ και υποβολή αιτήματος (βλ. συνημμένο)

3) Το αποτέλεσμα της Επιτροπής θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο email του ιατρού όπως έχει εισαχθεί κατά την πιστοποίησή του ή στο email του ασφαλισμένου εφόσον καταχωρηθεί στα στοιχεία ασφαλισμένου.

Διευκρινίζεται ότι με την αρχική αίτηση του ιατρού εγκρίνονται πέντε (5) flacon (για πέντε δόσεις), η χορήγηση των οποίων αφορά την έναρξη της περιόδου χορήγησης του φαρμάκου SYNAGIS, δηλαδή το Νοέμβριο. Το μήνα Δεκέμβριο εγκρίνονται έως τέσσερα flacon (για τέσσερις δόσεις) και ούτω καθεξής.

Το φαρμακείο θα χορηγεί κάθε δόση μετά την παρέλευση είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός (προηγούμενη δόση).
Στην περίπτωση που απαιτούνται περισσότερα φιαλίδια προκειμένου να καλυφθούν οι πέντε (5) δόσεις, απαιτείται εκ νέου αίτημα έγκρισης από την Επιτροπή.

Στις πολύδυμες κυήσεις απαιτούνται ξεχωριστά αιτήματα (ένα αίτημα για κάθε ΑΜΚΑ). Ειδικότερα, στις περιπτώσεις συγγενούς καρδιοπάθειας απαιτείται πρόσφατο πόρισμα triplex καρδιάς και γνωμάτευση καρδιολόγου.

Προκειμένου για την εκτέλεση των συνταγών από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, θα προσκομίζονται τα κάτωθι:

1) Ηλεκτρονική συνταγή
2) Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου του παιδιού με τις αναγραφόμενες ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες δόσεις, με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ή / και επικολλημένοι οι σειριακοί αριθμοί των ταινιών γνησιότητας, μοναδικοί για κάθε συσκευασία του φαρμάκου
3) Βεβαίωση του παιδίατρου στην οποία θα αναφέρεται το πρόσφατο βάρος του παιδιού καθώς και οι ημερομηνίες στις οποίες του χορηγήθηκαν οι προηγούμενες δόσεις
4) Απόφαση της Επιτροπής

Οι ηλεκτρονικές συνταγές δεν επιτρέπεται να είναι επαναλαμβανόμενες ή να αφορούν αγωγή δύο μηνών (δίμηνες)

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τον Οκτώβριο.

Για πληροφορίες ή προβλήματα στην εφαρμογή, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το helpdesk του ΕΟΠΥΥ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΟΝΤΟΣ

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.