18
Πεμ, Ιουλ
27 Νέα Άρθρα

Περίθαλψη σε πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. προσωρινά διαμένοντες στη χώρα, οι οποίοι διαθέτουν και επιδεικνύουν έντυπο δικαιώματος

ΕΟΠΥΥ
Εργαλεία
Typography

Μαρούσι, 06-07-2016 Ανακοίνωση

Με αφορμή ερωτήματα δημοσίων νοσοκομείων/λοιπών παρόχων περίθαλψης σε πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. προσωρινά διαμένοντες στη χώρα μας, οι οποίοι διαθέτουν και επιδεικνύουν έντυπο δικαιώματος (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας ή Πιστοποιητικό Προσωρινής Αντικατάστασης) αλλά παράλληλα εμφανίζονται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης/ ηλεκτρονικής παραπομπής ως δικαιούχοι του Νόμου 4368/2016 (ανασφάλιστοι στην Ελλάδα), διευκρινίζουμε ότι οφείλει να γίνεται χρήση του εντύπου δικαιώματος, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στις εκδοθείσες οδηγίες - ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ, καθώς στην περίπτωση αυτή τα άτομα αυτά δεν είναι ανασφάλιστα και οι δαπάνες περίθαλψής τους πρέπει να αναζητηθούν από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό φορέα ασφάλισής τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ

Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.