22
Τετ, Μάι
22 Νέα Άρθρα

Διατάξεις Φαρμακευτικού ενδιαφέροντος στον Νόμο 3730-2008

Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα
Typography

Στο υπ΄αριθμ. 262/23-12-2008  τεύχος Α. της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως , δημοσιεύεται ο νόμος 3730/2008. «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις», ο οποίος περιλαμβάνει και διατάξεις που ενδιαφέρουν τους φαρμακοποιούς.

Ειδικότερα οι διατάξεις φαρμακευτικού ενδιαφέροντος είναι :

α. Το άρθρο 12 :  « Δυνατότητα ΙΦΕΤ να εξάγει προϊόντα που εισήγαγε».

β.  Χρέωση φαρμακευτικών προϊόντων που διατίθενται  στους  νοσηλευομένους στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Ιδρύματα που εποπτεύονται από τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας  (αρθρ. 13).

γ.  Με  το άρθρο 14 επιλύεται αφ΄ενός η αδικαιολόγητη , κατά τη γνώμη μας, αμφισβήτηση για τις μεταφορές των φαρμακείων από θέση σε θέση και αφ΄ετέρου το θέμα της μεταφοράς φαρμακείων, κατόπιν εξωστικής αμετακλήτως αποφάσεως για ανοικοδόμηση, ιδιόχρηση ή κατεδάφιση. ( Η διάταξη αυτή κρίνεται περιττή αφού σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 13 παρ.2 του ν.3457/2006 μετά την λειτουργία φαρμακείου επί 10 έτη τηρείται απόσταση είκοσι μέτρων).

δ.  Το άρθρο 15 ρυθμίζει θέματα « φαρμακείων των Ιδιωτικών κλινικών» και των τιμών που πρέπει να τα χρεώνουν στους νοσηλευμένους  ασθενείς τους».  

ε.   Με το άρθρο 16 αίρεται το ασυμβίβαστον του αξιώματος  του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής με το αξίωμα του Προέδρου του Π.Φ.Σ.. Η περίπτωση αυτή, κατά τα 80 χρόνια ισχύος του ν. 3601/28 δεν είχε προκύψει μέχρι σήμερα.

στ.   Το  άρθρο 25 ρυθμίζει θέματα Διοικήσεως του Ε.Ο.Φ. και δεν ενδιαφέρει άμεσα τα φαρμακεία.

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.