15
Σαβ, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Συμπληρωματικός κατάλογος του ΕΟΦ για τις κεφαλοσπορίνες τρίτης γενεάς και τις νεότερες κινολόνες

Χρήσιμοι Πίνακες του Φαρμακοποιού
Typography

Κεφαλοσπορίνες τρίτης γενεάς, Νεότερες Κινολόνες - ΕΟΦ  αρ. 46817/21-7-2009.

Με την υπ. αριθ. 46817/21-7-2009 εγκύκλιο-απόφαση του Ε.Ο.Φ. συμπληρώνεται η παλαιότερη εγκύκλιος του Ε.Ο.Φ. σχετικά με τον τρόπο διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν δραστικό συστατικό κεφαλοσπορίνες τρίτης γενιάς χορηγούμενες από τους στόματος, νεότερες κινολόνες χορηγούμενες από του στόματος, για τοπική οφθαλμική χρήση καιγια τοπική ωτικήχρήση.

(Ο προϋπάρχων τρόπος, δηλαδή να συνοδεύονται από το ήδη γνωστό υπόδειγμα της αιτιολογημένης συνταγής, ισχύει κατά τα άλλα, απλά συμπληρώθηκαν οι δραστικές ουσίες).

Σας παραθέτουμε την εγκύκλιο-απόφαση του Ε.Ο.Φ. σχετικά με τις νεότερες κινολόνες  και τις κεφαλοσπορίνες τρίτης γενιάς, προς ενημέρωσή σας:

«Συμπλήρωση της εγκυκλίου ΕΟΦ αρ. 6826/2-2-2005 που αφορά τον τρόπο διάθεσης των φαρμακευτικών προϊόντων, που περιέχουν δραστικό συστατικό κεφαλοσπορίνες τρίτης γενεάς (από του στόματος χορηγούμενες), νεότερες κινολόνες (από του στόματος χορηγούμενες), νεότερες κινολόνες (για τοπική οφθαλμική χρήση) και νεότερες κινολόνες (για τοπική ωτική χρήση) ωςπρος τον τρόπο διάθεσης καιτο υπόδειγμα της αιτιολογημένης συνταγής.

1. Συμπληρώνουμε την ανωτέρω αναφερόμενη εγκύκλιο ως προς τιςδραστικές ουσίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της, ως κατωτέρω:

  • Νεότερες  κινολόνες από του στόματος χopηγoύμεvες: Enoxacin, Norfloxacin, Levofloxacin, Moxifloxacin, Prulifloxacin, Ofloxacin, Pefloxacin, Ciprofloxacin
  • Νεότερες κινολόνες για τοπική οφθαλμική χρήση: Ofloxacin, Norfloxacin, Ciprofloxacin, Lomefloxacin
  • Νεότερες κινολόνες για τοπική ωτική χρήση: Ciprofloxacin
  • Κεφαλοσπορίνες τρίτης γενιάς από του στόματος: Cefixime, Cefetamel, Ceftibuten, Cefditoren

2. Κατόπιν των ανωτέρω εξακολουθεί να ισχύει η εγκύκλιος (ΕΟΦ)αρ. 6826/2-2-2005.

3. Οι δικαιούχοι και αντιπρόσωποι υποχρεούνται για την εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου».

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.