15
Δευ, Ιουλ
29 Νέα Άρθρα

Διαδικασία Εξέτασης Αιτημάτων Έγκρισης γνωματεύσεων από το ΑΥΣ

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αρ. Πρωτ. 5467/12-12-2021 - Θέμα: «Διαδικασία Εξέτασης Αιτημάτων Έγκρισης γνωματεύσεων από το ΑΥΣ»

Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στην πλατφόρμα του ΔΑΠΥ Παροχών (Edapy) και στα προσωπικά μηνύματα έχει αναρτηθεί :

26/11/2021 Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με προώθηση γνωματεύσεων προς έγκριση...

στο οποίο αναφέρεται ότι: «σας γνωρίζουμε, ότι στο εξής, οποιαδήποτε γνωμάτευση θα προωθείται ηλεκτρονικά προς έγκριση, μέσω της εφαρμογής του Οργανισμού, ΜΟΝΟ από τον θεράποντα ιατρό (eΔΑΠΥ Γνωματεύσεων) ή εναλλακτικά από τον δικαιούχο, με πρόσβαση στον ατομικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας https://fay.eopyy.gov.gr/ »

Βάσει της ενημέρωσης αυτής όλοι οι πάροχοι, δεν θα ανεβάζουν οι ίδιοι στην ΑΥΣ τις προς εκτέλεση γνωματεύσεις, αλλά οι ιατροί που τις συνταγογραφούν ή οι ασφαλισμένοι. Η σύνδεση του ασφαλισμένου πραγματοποιείται με κωδικούς taxisnet ή με κωδικούς του Φάκελου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) ακολουθώντας τον παραπάνω σύνδεσμο. Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του ΦΑΥ οι ασφαλισμένοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό αίτημα προς εξέταση από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ.), για γνωματεύσεις παροχών με υπέρβαση ορίων Κανονισμού, επισυνάπτοντας ταυτόχρονα («ανέβασμα» αρχείων σε μορφή .pdf ), όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς εξέταση και σχετική συνοδευτική αιτιολόγηση. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται άμεσα, για την εξέλιξη κάθε αιτήματος τους.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς               Σεραφείμ Ζήκας

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.