15
Δευ, Ιουλ
29 Νέα Άρθρα

Εξαίρεση συνταγών με φάρμακα συνταγογραφούμενα με 100% συμμετοχή από την υποβολή ΕΟΠΥΥ μηνός Ιουλίου 2022

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 2888/08-07-2022 - Θέμα «Εξαίρεση από το φυσικό αρχείο ΕΟΠΥΥ μηνός Ιουλίου συνταγών με φάρμακα συνταγογραφούμενα με 100% συμμετοχή»

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στα πλαίσια του Τακτικού ελέγχου, οι αριθμοί των εκτελεσμένων συνταγών κοινοποιούνται στο τέλος κάθε μήνα στην πύλη ΚΜΕΣ απευθείας από τα προγράμματα για όσους φαρμακοποιούς εκτελούν μέσα από αυτά.

- Η Φαρμακευτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ ζήτησε για τις συνταγές από 1η Ιουλίου και μετά να ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ (ούτε ως φυσικό αρχείο, ούτε οι αριθμοί αυτών των εκτελέσεων να συμπεριλαμβάνονται στις αποστολές στοιχείων από τα προγράμματα) σε εκείνες τις περιπτώσεις που αφορούν ηλεκτρονικές συνταγές που αποτελούνται αποκλειστικά από σκευάσματα με ποσοστό συμμετοχής 100% και έχουν μηδενικό αιτούμενο ποσό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Στις περιπτώσεις όμως, που οι συνταγές περιέχουν σκευάσματα με 100% συμμετοχή και δεν έχουν μηδενικό αιτούμενο επειδή περιέχουν και σκευάσματα με διαφορετικό ποσοστό συμμετοχής, τότε αυτές οι συνταγές θα αποστέλλονται.

- Στις περιπτώσεις επίσης, όπου δεν υπάρχουν σκευάσματα στις συνταγές με 100% συμμετοχή αλλά αυτές παρουσιάζουν μηδενικό αιτούμενο ποσό, τότε οι συνταγές θα αποστέλλονται.

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν αυτόματα από τα προγράμματα φαρμακείου αναδρομικά για τις συνταγές από 01/07/2022.

Περιπτώσεις φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται με 100% συμμετοχή:

  • Φάρμακα θετικής λίστας στην κατηγορία των αντιβιοτικών και ναρκωτικών, τα οποία πρέπει να συνταγογραφούνται αποκλειστικώς ηλεκτρονικά με συμμετοχή 100%, προκειμένου να μπορέσουν να τα προμηθευτούν οι ανασφάλιστοι του Ν.4368/2016 όταν επισκέπτονται ιδιώτες ιατρούς μετά την 01/07/22 και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου για τη συνταγογράφηση ανασφαλίστων μόνο από Δημόσιες δομές.
  • Φάρμακα αρνητικής λίστας που όμως συνταγογραφούνται υποχρεωτικώς ηλεκτρονικά για όλους (ανασφάλιστους και ασφαλισμένους) με 100% συμμετοχή (πχ. Sival-b syrop, Skudexa tabl, μορφίνες και πεθιδίνες amp.)
  • Φάρμακα αρνητικής λίστας τα οποία ενσωματώνονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γαληνικών με ποσοστό συμμετοχής 100%, όπως για παράδειγμα κάποιες τοπικές κρέμες για την παρασκευή μιγμάτων. (πχ. fucicort cr., fubecot cr. κλπ.)

     

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλτάς               Σεραφείμ Ζήκας

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.