18
Πεμ, Ιουλ
27 Νέα Άρθρα

Οδηγίες ΕΟΠΥΥ για την διαδικασία υποβολής των συνταγών λόγω εφαρμογής του Τακτικού Ελέγχου

ΕΟΠΥΥ
Εργαλεία
Typography

ΕΟΠΥΥ - Αρ. Πρωτ.: ΔΒ4/Γ99/1251/οικ. 16167/22-06-2022 - Θέμα: «Σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών φαρμάκων Ιδιωτικών και Στρατιωτικών φαρμακειών»


Σχετικά: 1. Η υπ’ αρίθμ. ΔΒ4/Γ99/1061/οικ.14225/ 2-6-2022 εγκύκλιος.

Σε συνέχεια της ανωτέρω εγκυκλίου του Οργανισμού θέτουμε υπόψη σας αναλυτικές οδηγίες σχετικά με ενέργειες που υποχρεούνται να κάνουν τα ιδιωτικά και στρατιωτικά φαρμακεία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής του λογαριασμού. Είναι απαραίτητο οι φαρμακοποιοί να καταχωρούν ορθά στο site eopyykmes τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Για όλες τις εφαρμογές στο site υπάρχουν αναλυτικά εγχειρίδια χρήσης που καθοδηγούν τους φαρμακοποιούς στις ενέργειες που πρέπει να κάνουν.

Επισημαίνεται ότι από 1/7/2022 και μετά καταργείται η έκδοση της Συγκεντρωτικής Κατάστασης Πληρωμής (ΣΚΠ) για όλους τους μηνιαίους λογαριασμούς φαρμάκου που πρόκειται να υποβληθούν στον ΕΟΠΥΥ (ανεξάρτητα του σε ποιο μήνα αναφέρονται).

Επιπρόσθετα από 1/7/2022 (για τις εκτελέσεις συνταγών από 1/6/2022 και μετά) καταργείται η διακριτή υποβολή ηπαρινών και τα φαρμακεία δεν διαχωρίζουν τις συνταγές ηπαρινών σε ξεχωριστό πακέτο και δεν εκδίδουν ξεχωριστό τιμολόγιο.

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.