25
Τρι, Ιουν
27 Νέα Άρθρα

Αυτόματη εγγραφή ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και «Ετήσιο τέλος διατήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ»

Π.Φ.Σ.
Typography

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - Αριθμ. Πρωτ. 5292/28-12-2023 - Θέμα: «Ετήσιο τέλος διατήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ» μετά από αυτόματη εγγραφή στο μητρώο, των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 94083/30-9-22 του Υπ. Ανάπτυξης την οποία σας κοινοποιήσαμε, με τίτλο «Εγκύκλιος - Διευκρίνιση ζητημάτων σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)», καθίσταται σαφές ότι:

  • Τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων δεν δύνανται να είναι μέλη των Εμπορικών Επιμελητηρίων απαλλασσόμενα πάσης υποχρέωσης.
  • Οι ατομικές επιχειρήσεις φαρμακείων εντάσσονται στους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.Μ.Η., όπως ήδη υπήρχε η υποχρέωση για τα φαρμακεία τα οποία λειτουργούν με εταιρική μορφή.
  • Τέλος, επισημαίνεται στην Εγκύκλιο ότι: «η εγγραφή όλων των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων θα λάβει χώρα αυτομάτως μέσω διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων της Α.Α.Δ.Ε. με το Γ.Ε.Μ.Η.»

Στη «Συγκεντρωτική εικόνα ατομικών ανοικτών οφειλών εκτός ρύθμισης» στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, ενδέχεται να έχει αναρτηθεί το «Ετήσιο τέλος τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.Μ.Η.»

Παρακαλούμε να ελέγξετε με τη βοήθεια του λογιστή σας τις καρτέλες σας στο myΑΑΔΕ και αν υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή, να προχωρήσετε στην άμεση πληρωμή της ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην αυτόματη άντληση φορολογικών ενημεροτήτων από την ΚΜΕΣ.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς            Εμμανουήλ Κατσαράκης

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.