22
Τετ, Μάι
22 Νέα Άρθρα

Πότε γίνετε χειρόγραφη εκτέλεση συνταγών ΕΟΠΥΥ και πως υποβάλλονται?

Απαντήσεις σε συχνές Ερωτήσεις
Typography

Υπάρχει πλέον από 12-02-2022 πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των συνταγών και κατάργηση των πράσινων, χειρόγραφων συνταγών (με ορούς, εμβόλια απευαισθητοποίησης, γαληνικά σκευάσματα, μικροδέματα ΙΦΕΤ).

Χειρόγραφη εκτέλεση ηλεκτρονικών εκδόσεων συνταγών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις:

  • μη διαθεσιμότητας του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
  • αποδεδειγμένη αδυναμία πρόσβασης του φαρμακείου στο διαδίκτυο ή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Αριθμούνται μόνο οι χειρόγραφες εκτελέσεις των συνταγών ασφαλισμένων και δικαιούχων ν.4368/16. Κάθε εκτέλεση, μερική ή ολική, αριθμείται ξεχωριστά. Σε περίπτωση πολλαπλών μερικών εκτελέσεων μίας συνταγής, η έκδοση επισυνάπτεται στην 1η μερική εκτέλεση. Για τις υπόλοιπες μερικές εκτελέσεις δεν απαιτείται επισύναψη έκδοσης.

Η εκτύπωση της χειρόγραφης εκτέλεσης μια ηλεκτρονικής έκδοσης συνταγής φαρμάκων συνιστάται να γίνεται στην οπίσθια όψη της αντίστοιχης ηλεκτρονικής έκδοσης για λόγους οικονομίας χαρτιού. Οι χειρόγραφες εκδόσεις συνταγών φαρμάκων εκτελούνται χειρόγραφα, ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ με το χέρι, αλλά με την εκτύπωση από το σύστημα της εφαρμογής του φαρμακείου της σελίδας χειρόγραφης εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων που είναι σύμφωνα με το πρότυπο υπόδειγμα του ΕΟΠΥΥ.

Εξαιρούνται οι συνταγές που συμπεριλαμβάνουν εμβόλια απευαισθητοποίησης, γαληνικά σκευάσματα, αμπούλες μονοδοσικού ενέσιμου ύδατος, φυσιολογικού ορού κλπ., λόγω λάθους τιμολόγησης από την ΗΔΙΚΑ. Σε αυτή την περίπτωση εκτελούμε χειρόγραφα επί της συνταγής.

Οι χειρόγραφες συνταγές που αφορούν ασφαλισμένους και δικαιούχους του ν.4368/16 (θα πρέπει να φέρουν αυτόνομη αρίθμηση) και υποβάλλονται σε ξεχωριστό πακέτο και φάκελο.

Η ιστοσελίδα  fskilkis.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.